“MLADEN PRIJE NEGO ŠTO SE RAZNIO BOMBOM ISPRED SUDA, DAO OTKAZ NA POSLU, TRAŽIO DA VIDI DIJETE”

Službenici policije u Podgorici tokom dosadašnje istrage pokušavajuda rekonstruišu cijelokupan događaj, pravac kretanja i kontakte Mladena Bulatovića koji se raznio ručnom bombom danas u ulazu u Osnovni sud.

Kako saznaje Portal Standard policija je ispitala veći broj osoba, ali ni jedan iskaz do sada nije ukazao da će doći do ove tragedije.

Navodno, Bulatović je juče naprasno dao otkaz u renta-kar agenciji u kojoj je radio. Takođe, navodno je i od bivše supruge tražio da dijete odvede na trening, ali i dalje ostaje nepoznanica zašto je aktivirao bombu na samom ulazu u sud.

Prema dosadašnjim dostupnim podacima on nije imao zakazan termin u sudu iako je uskoro trebalo da služi kraću kaznu kućnog zatvora.

Bulatović je kako se sumnja, na samom ulazu u Osnovni sud u Podgorici, prije glavnog hola, aktivirao ručnu bombu “kašikaru”. U tom trenutku više osoba se nalazilo u blizini ulaza i one su zadobile povrede što od gelera bombe, što od stakala ulaznih vrata. Povređeno je osam osoba od kojih je četvoro zadržano na liječenju.

Kako sazanje Standard dve žene su teže povrijeđene i to Marija Radulović (41), koja ima unutrašnje krvarenje i Ljiljana Maritnović (47) koja ima prelom noge. Teže povrede zadobio je advokat Branimir Vukčević (44), dok su lakše povrede zadobili Z.I.(57), M.Č.(58), I.Lj.(76), P.V.(58), M.V.(56) i J.M.K. (41).