Mobitel vam posljednjih dana brže gubi bateriju? Poznat je razlog…

Ako ste primijetili da vaš mobitel posljednjih dana troši bateriju brže no inače, News prenosi da je glavni krivac za to WhatsApp. Posljednja verzija najpopularnije aplikacije za slanje poruka je izašla prije nešto više od tjedan dana. Ustanovilo se da brže troši bateriju na Androidima, a problem je posebno alarmantan na mobitelima OnePlus.

Korisnici su se žalili na forumima, Google Play Storeu, Twitteru i Redditu. Na jednom OnePlus forumu, mnoštvo korisnika se žalilo da im ažuriranje WhatsAppa prazni bateriju, uključujući i korisnike novijih modela, OnePlus 7T Pro, OnePlus 7T i OnePlus 7 Pro, piše Novi list.

“Pitao sam se zašto mi se mobitel danas brže prazni. 16 posto baterije mi je otišlo zbog WhatsAppa kojeg sam aktivno koristio manje od pet minuta”, kaže na Redditu vlasnik modela OnePlus 7T. Drugi je napisao: “WhatsApp mi nevjerojatno troši bateriju. Mislim da mi u statistikama piše da je ukupno potrošio 33 posto”.

Pored vlasnika OnePlus modela i drugi su korisnici primijetili porast potrošnje baterije. “Točno. Vidim da troši više nego inače na mom Pixelu 3” i “Isti problem s Galaxyjem S10e…nakon nekoliko ažuriranja i ponovne instalacije, mislim da sam riješio problem”, neki su od ostalih komentara.

Jednake probleme prijavljuju i korisnici Googleovog Pixela 4, Huaweija P20 Pro i nekih modela kineskog Xiaomija. “Isto mi je na mom Mix 3. Izgubio 20 posto baterije u sat vremena, a WhatsApp je najvećih potrošač”.

Žale se i korisnici Samsunga, pogotovo Galaxy Note 10+ i Galaxy S10+. WhatsApp još nije službeno odgovorio na upite o ovom potencijalnom problemu, tako da se trenutno ne zna kada možemo očekivati popravak.