Mourinho: U Arsenalu vole plakati

U svom karakterističnom stilu menadžer Chelseajevih nogometaša Jose Mourinho osvrnuo se na sinoćnji premierligaški derbi protiv Arsenala.

Nakon susreta koji je završio bez golova 0-0 u Arsenalu su imali prigovore na nedosuđen jedanaesterac nakon starta Williana na Theu Walcottu, kao i na grubi start Johna Obija Mikela đonom na gležanj Mikela Artete za koji je mogao lako dobiti isključenje.

“Znate, oni vole plakati, to je tradicija. Ali ja volim reći, kao što sam i govorio četvrtom sudiji, da engleski igrači nikada ne bi isprovocirali takvu situaciju. Igrači iz drugih zemalja, posebno nekih zemalja, imaju to u svojoj krvi”, rekao je Mourinho, te dodao:

“Ako imate kontakt ili je protivnik bio agresivan, idemo dalje, nastavimo jer je to engleski nogomet. Strani igrači donose puno dobroga i dolaze ovdje jer su talentirani, ali ja preferiram englesku krv u nogometu. Start na Mikela bio je žestok i agresivan, ali nogomet je za muškarce, ili za žene s fantastičnim stavom. Istina je da ima sportova bez kontakta, fantastičnih sportova koji puno zahtijevaju od igrača i jako ih poštujem. Ali nogomet je igra kontakta. Engleski nogomet, zima, mokar teren, klizeći startovi u fantastičnoj brzini…Treba biti ponosan i igrati ponosno. Ako si povrijeđen, u redu, povrijeđen si”, zaključio je Portugalac.