MUP KS o napadu na Kenana Uzunovića. Privedene dvije osobe iz Hadžića

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) izdao je prekršajne naloge za narušavanje javnog reda i mira protiv dvije osobe.

Ove osobe su tokom jučerašnjih protesta ispred Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine verbalno i fizički nasrtali na pojedine zastupnike u parlamentu i članove nove entitetske Vlade, prenosi Anadolija.

“Dana 28. aprila 2023. godine, oko 17 sati, u ulici Hamdije Kreševljakovića bb, općina Centar, došlo je do narušavanja javnog reda i mira – naročito drskim ponašanjem, grubim vrijeđanjem i izazivanjem osjećaja fizičke ugroženosti od strane dva NN muškarca, učesnika protestnog skupa pred zgradom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, a na štetu K.U. (Kenan Uzunovičć, op. a.), zastupnika u Parlamentu FBiH”, navode iz MUP-a KS.

Intervencijom policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo spriječen je daljnji incident.

Ove dvije osobe su zadržane na mjestu događaja, pri čemu je utvrđeno da je riječ o H.L. (1971) iz Hadžića i E.LJ. (1987) iz Hadžića.

K.U. je pristupio u službene prostorije PU Centar i dao izjavu u svojstvu svjedoka.

U službenim prostorijama PU Centar obavljen je intervju i sa počiniocima prekršaja.

Oni su prihvatili odgovornost za učinjeni prekršaj, te su im izdati prekršajni nalozi za prekršaj iz člana 8. stav 2. tačka a) Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, navode iz kantonalnog MUP-a.