MUP ZDK: Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva

JAVNI RED I MIR
Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Visoko
Dana 06.06.2023.godine, u 00,50 sati, u mjestu Smršnica, izvršeno je krivično djelo “Izazivanje opće opasnosti”, upotrebom vatrenog oružja, kojom prilikom je oštećeno parkirano putničko motorno vozilo marke “Fiat”, vlasništvo T.E. iz Visokog. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 06.06.2023.godine, u 12,55 sati, u mjestu Donje Moštre, prilikom pregleda lica D.M. (1983.) iz Kaknja, pronađena su dva pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed” kao i pribor za konzumiranje opojne droge. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Kakanj
Dana 06.06.2023.godine, u 14,00 sati, u mjestu Varda, prilikom pregleda lica S.N. iz Kaknja, pronađena su dva pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Breza
Dana 06.06.2023.godine, u 15,15 sati, u mjestu Vidonja, prilikom pregleda lica J.S. (1978.) iz Breze, pronađeno je jedno pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana” te jedno pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 06.06.2023.godine, u 18,00 sati, u mjestu Kamenice, od strane lica B.Š. (1963.) iz Breze, izvršeno je krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari”. Tom prilikom osumnjičena je oštrim predmetom isjekla mrežu koja je postavljena na dječijem igralištu za odbojku. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

MUP ZDK