MUPZDK – U pretresu na području Zenice pronađena opojna droga

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga kontinuirano provode aktivnosti na suzbijanju i prevenciji neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge, kao i otkrivanju i procesuiranju osoba koje se dovode u vezu sa zloupotrebom droga.

U tom kontekstu, 17. januara koordiniranom akcijom policijskih službenika Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga i Policijskih službenika policijske stanice Kakanj na području općine Kakanj slobode je lišena osoba N. A., rođen 1980. godine iz Zenice. Tom prilikom kod N. A. je pronađen upakovan sadržaj biljne materije koja asocira na opojnu drogu.

Nakon toga u koordinaciji sa policijskim službenicima Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I Zenica izvršen je pretres stana i pomoćnih prostorija koje N. A. koristi, u Zenici u ulici Hadžije Mazića put, gdje je tom prilikom pronađena značajna količina opojne droge. Pronađen je upakovan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuana”, bruto težine 1 kg, više pakovanja biljne materije koja asocira na opojnu drogu “marihuana”, spremnih za uličnu prodaju i jedna digitalna vaga za precizno mjerenje.

Nakon izvršenog pretresa N. A. je sproveden u službene prostorije Policijske uprave I, gdje je nad njim zavedena kriminalistička obrada.

Osumnjičena osoba N. A. je danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” predata Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje, saopćeno je iz MUP-a ZDK.