Muzaferija danas nije imala sreće i ima za čime žaliti

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija danas je trebala nastupiti u utrci superveleslaloma u italijanskoj Val di Fassi.

Ipak, “viša sila” je spriječila sve skijašice da održe utrku, s obzirom da je ona otkazana zbog jakog snijega koji je uništio stazu.

Nedostatak uslova posebno će poremetiti našu skijašicu, koja je bila u velikom naletu. Ona je danas trebala započeti sa startne pozicije 25, što joj je trebala biti i najbolja startna pozicija u karijeri u Svjetskom kupu.

Osim što je imala odličan startni broj i šansu za osvajanje bodova, ovakav rasplet nije joj odgovarao ni zbog toga što je ostalo vrlo malo šanse da se domogne finala FIS Svjetskog kup koje će se u martu održati u Saalbachu.

Samo 25 najboljih skijaša i skijašica u poretku svake od disciplina te skijaši s više od 500 bodova u ukupnom poretku imaju pravo nastupa u krunskom finalu FIS Svjetskog kupa. Kako je bh. skijašica trenutno na 29. mjestu u disciplini superveleslaloma (Super G), tako je otkazivanje današnje utrke poprilično smanjilo šanse da se domogne finala.

U Val di Fassi se i sutra treba održati utrka dama u superveleslalomu, no i ona je pod velikim znakom pitanja. Organizatori su naveli kako će učiniti sve da osposobe stazu, no da li će uspjeti, saznat će se do sutra ujutro.

Ostaje nada da će organizatori sutrašnje utrke u Italiji osposobiti stazu te da će Elvedina novim sjajnim nastupom izboriti mjesto među 25 najboljih skijašica u sezoni Super G-ja.