Na području Ilijaša spriječeno krijumčarenje 3.000 kutija cigareta

Pripadnici Granične policije BiH spriječili su danas krijumčarenje 3.000 kutija raznih vrsta cigareta bez akciznih markica na području Ilijaša, priopćeno je iz GP BiH.

Cigarete su otkrivene kontrolom vozila marke golf, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao N. Š. 1970, državljanin Bosne i Hercegovine. O događaju su obaviješteni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim naredbama su privremeno oduzeti cigarete i vozilo.

Protiv N. Š. Tužiteljstvu BiH bit će podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “krijumčarenje”. Vrijednost krijumčarenih cigareta je oko 12.000 KM.

Službenici Jedinice granične policije Brod 15. novembra zaplijenili su 110 kilograma rezanog duhana. Otkriven je kontrolom mercedesa, bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području Odžaka. Vozilom je upravljao državljanin BiH S. J. 1987. koji nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe. Prema naredbama tužitelja Tužiteljstva BiH i suca za prethodni postupak Suda BiH, službenici JGP Brod pretresli su vozilo i privremeno oduzeli 11 vreća rezanog duhana.

Protiv S. J. Tužilaštvu BiH bit će dostavljeno izvješće zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “nedozvoljena trgovina”, navodi se u saopćenju.

Vezani članci

Danima traje velika potraga za Amelom Sehić iz Ilijaša: Zadnji put viđena 18. decembra, od tada joj se gubi svaki trag

VISOKOIN.COM

80.000 KM za revitalizaciju bosanskog Dubrovnika

VISOKOIN.COM

Šta se spaljuje u tvornici “Wood Team” u Brezi? “To nije drvo, tako drvo ne gori”

VISOKOIN.COM

Wood Team d.o.o traži za podružnicu Visoko motivisane radnike

VISOKOIN.COM

U Ilijašu izboden 55-godišnjak, policija uhapsila napadača iz Visokog

VISOKOIN.COM

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

VISOKOIN.COM