Načelnik Nermin Muzur proglašen ‘Evropskim najnačelnikom’

Na 45. svečanoj ceremoniji dodjele nagrada Evropski najmenadžer i ličnost godine, koju organizira Evropska nezavisna agencija za izbor i promociju najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija, načelniku Općine Ilidža Nerminu Muzuru dodijeljeno je specijalno priznanje “Evropski najnačelnik”.

Nagrada se odnosi na doprinos razvoju i jačanju regionalne saradnje i jačanju vladavine prava, te na kontinuirani rad i rezultate rada i razvoja Općine Ilidža, posebno kad je riječ o razvoju biznisa i infrastrukture na području općine.

“Ovo je veliko priznanje za moj tim i mene, za naš rad, ali ujedno i obaveza da isto opravdamo kroz naredni period”, poručio je načelnik Muzur.

Evropski nezavisni žiri, sastavljen od uglednih evropskih i svjetskih menadžera, naučnih i javnih radnika te ranijih dobitnika nagrade, Evropsko udruženje menadžera i časopis EUROMANAGER donijeli su jednoglasno Odluku o dodjeli najveće evropske nagrade načelniku Nerminu Muzuru. Žiri je imao u vidu ogromne zasluge i doprinos načelnika Muzura, prije svega u uspješnom vođenju i unapređenju općine za vrijeme njegovog mandata, potičući razvoj biznisa, infrastrukture, u saradnji s drugim općinama, a prvenstveno s građanima Ilidže.

Ceremonija proglašenja najboljih od najboljih u biznisu iz regiona jugoistočne i srednje Evrope okupila je najistaknutije lidere iz poslovnog svijeta BiH i okruženja, promovirajući izvrsnost i uspjeh u različitim sektorima. Događaj je pratio veliki broj medija uz direktan TV prijenos.