NAGRADA ZA DOBRA DJELA Mladić iz Visokog starijim postačima nosio iftare, nepoznati dobrotvor ga nagradio odlaskom na umru

Eldin Galijatović iz Visokog tokom mjeseca ramazana unosio je radost u kuću svojih sugrađana tako što je besplatno nosio iftare, nakon čega bi starijima pomogao pri raspremanju i čišćenju kuće. Zbog njegovog dobročinstva, nagrađen je odlaskom na umru.

Naime, Eldin je svaku noć tokom ramazana uzimao određen broj broj iftara i volonterski ih odnosio starijim postačima kojima predstavlja poteškoću samostalno doći po iftar.

Sve to je objavio na Facebooku jedan ugostitelj također iz Visokog koji je uz to napisao i da je Eldin ujedno pomagao pri raspremanju i čišćenju kuća starijim sugrađanima.

Nakon njegove Facebook objave o Eldinu, njemu se javio jedan, kako je naveo, dobročinitelj iz Njemačke koji je odlučio Eldina poslati na umru – kao znak zahvalnosti ali i nagrade za ono što je radio tokom ramazana.

Na snimku koji je objavljen na Facebooku, Eldin nije mogao sakriti suze i iskrenu emociju nakon što je saznao da će ići na umru.
On će za desetak dana otputovati na umru, hodočašće u Mekki koje obavljaju muslimani, a može biti u bilo koje doba godine.