NAJAVIO MINISTAR ŠTETA Od 1. maja svi učenici i studenti u Sarajevu imat će pravo na besplatan javni prijevoz

Na prijedlog Ministarstva saobraćaja, Vlada Kantona Sarajevo utvrdila je nova subvencioniranja karti za javni prijevoz, a na osnovu koje će svi učenici i studenti od 1. maja imati besplatan javni prevoz.

 

– Svi učenici i studenti moći će besplatno koristiti javni prevoz i vjerujemo da će ova odluka doprinijeti i boljim rezultatima mladih, ali i kućnim budžetima. Do sada smo uradili velike promjene u cijenama karti i nastavit ćemo pronalaziti i donositi nova rješenja u interesu građana – istakao je ministar saobraćaja Adnan Šteta.

 

Ovom odlukom Sarajevo će biti jedini grad u regiji koji ima besplatni javni prevoz za sve učenike i studente.

 

– Od 2019. godine realizirane su značajne pogodnosti za razne kategorije korisnika, kojima je prevoz jeftiniji, pomogli smo da putnici ne osjete nikakva poskupljenja, uveli elektronske karte i radimo na izmjeni tarifnog sistema – dodao je ministar Šteta.

 

Izrazio je uvjerenje da će Sarajevo biti primjer svim gradovima u državi i regiji kada su u pitanju cijene karte, subvencioniranja i besplatne pogodnosti za građane, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.