Najavljeno novo nevrijeme u BiH

Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 34 stepena.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno su mogući pljuskovi sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prognoza za naredne dane

U utorak umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni većinom istočnog i sjeveroistočnog smjera. Na području Hercegovine i jugozapadu Bosne vjetar južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena

U srijedu umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 19,a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31 stepen.

U četvrtak sunčano uz umjerenu oblačnost. Lokalnih pljuskova i grmljavine može biti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena.