Najpopularniji DJ svih vremena Carl Cox 4. jula stiže na EXIT

Carl Cox, najpopularniji DJ svih vremena, a za mnoge i sam simbol ove profesije, odazvao se pozivu fanova i potvrdio dolazak na legendarnu EXIT-ovu Dance Arenu narednog ljeta.

Zahvaljujući njemu energija idućeg EXIT-a bit će visoka od samog starta jer nas već prvog dana, 4. jula, očekuje specijalni, trosatni set do najranijih jutarnjih sati. Bit će to ujedno i obilježavanje desetogodišnjice čuvenog nastupa iz 2009. godine koji se ubraja među najveće partyje u historiji elektronske muzike.

“To je bilo jedno od mojih najboljih iskustava. Novac ne može da kupi taj osjećaj, ovdje moraš da daš svoju dušu, da budeš ono što jesi i to je zaista posebno kod EXIT-a”, potvrdio je Carl Cox i dodao da se na Dance Areni mora nastupati punim srcem.

Iako je Coxova veza sa EXIT-om dosta duga i snažna, ipak ga dugo nismo vidjeli na Dance Areni, kao ni u Srbiji, a glavni razlog za to je njegova odluka od prije nekoliko godina da maksimalno smanji broj nastupa. Zato je svako njegovo pojavljivanje pred publikom danas pravi praznik i jedno od iskustava koje se ne propušta:

“Svi unutar EXIT tima smo izuzetno uzbuđeni dolaskom Carla na EXIT iduće godine. U pitanju je prava ekskluziva, jer otkako je odlučio prije nekoliko godina da smanji broj nastupa i pojavljuje se samo u specijalnim prilikama, postavilo se pitanje da li će ikada ponovo doći u naše krajeve. Na sreću, emotivni poziv koji smo mu uputili zajedno sa fanovima je dao rezultat i njegov menadžment nam je potvrdio da Carl ima veliku želju da se vrati na EXIT te da je zbog toga odbio višestruko veće ponude nekih zemalja u okruženju. Ono što je sigurno da nas na otvaranju EXIT-a iduće godine očekuje zaista posebno veče i zabava koja će nesumnjivo ispisati nove stranice historije Dance Arene”, izjavio je osnivač festivala Dušan Kovačević.

Povratku ovog DJ velikana na EXIT prethodila je uzbudljiva zajednička akcija organizatora i njegovih brojnih fanova. Naime, nakon što je objavljeno da je apsolutni pobjednik godišnje ankete u kojoj je publika EXIT-a sa svih krajeva planete izabrala koga želi da vidi na Dance Areni, prošle sedmice na svim zvaničnim kanalima EXIT-a objavljen je video u kojem su organizatori pozvali “Kralja Karla” da se vrati na tvrđavu, u šta su se odmah uključili i mnogobrojni fanovi koji su podijelili video uz hešteg #CarlCoxEXIT, pozivajući ovu živu ikonu za mix pultom da se vrati pred “najeksplozivniju publiku”, kako ju je lično nazvao u jednom od brojnih intervjua gdje je govorio o EXIT-a. Potvrda za njegov nastup na zvanično najboljem evropskom festivalu stigla je tokom prethodne noći od njega lično, a on sam je poslije prve europske titule prorekao da će “dobiti još jednu, dvije, tri takve nagrade u budućnosti”, što se i ostvarilo.

Carl Cox već decenijama važi za jednog od najtraženijih DJ-eva svijeta, a poslije petnaest sezona njegovih legendarnih “Revolution” partija na Ibizi, 2016. godine je Space napustio kao osoba koja je od njega napravila jedan od najvećih klubova na svijetu, poslije čega je Cox nezvanično krunisan kao kralj ovog jedinstvenog ostrva. Pored toga toga, do 2017. godine vodio je svoj voljeni Global Radio Show koji je, nakon 16 godina postojanja, imao i do 17 miliona slušalaca sedmično u 35 zemalja!

U susret praznicima, EXIT je najavio veliku novogodišnju akciju, gdje se kupovinom ulaznice za EXIT festival po promotivnoj cijeni od 115 KM, na poklon mogu dobiti i ulaznice za morske festivale u organizaciji EXIT tima, Sea Star festival, koji će 24. i 25. maja biti održan u Umagu, kao i Sea Dance festival koji će krajem augusta biti održan na plaži Buljarica u Budvi. Uslov za sticanje ulaznica za najsunčanije EXIT-ove festivale je registracija u periodu od 1. do 28. februara na zvaničnoj stranici festivala. Registracija će važiti za sve postojeće kupce, kao i one koji ulaznice za EXIT 2019 kupe do isteka akcije! U prazničnom duhu, EXIT će nekima od kupaca darovati i smještaj i prijevoz za dvije osobe za Sea Star i Sea Dance festivale.

EXIT festival bit će održan od 4. do 7. jula 2019. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a već su potvrđeni i prvi izvođači među kojima su The Cure, Greta Van Fleet, Carl Cox, Dimitri Vegas&Like Mike, Phil Anselmo&The Illegals, Sofi Tukker, Tarja, The Selecter, kao i gitarski heroji, Arcturus, Entombed A.D, Peter and the Test Tube Babes i Total Chaos.