Najpoznatiji autolimar u BiH prodaje auto da pomogne Edinu da dobije novu protezu

Brčak Edin Mahmuzić je donedavno radio u klubu “Zmajevo srce” u Tuzli u kojem su radno angažovane osobe sa Down sindromom, a uprkos invaliditetu pomaže i majci koja je slabo pokretna i već tri godine ne izlazi iz kuće.

Život ovog 53-godišnjeg čovjeka potpuno se promijenio 2021. godine nakon amputacije desne noge do iznad koljena. Do amputacije je došlo zbog dijabetesom uzrokovane gangrene stopala.

Iste godine mu je urađena i prva proteza. Sada je došlo do anatomske promjene bataljka, a dotrajao je i koljeni zglob. Za novu protezu potrebno mu je 8.499,99 KM. ZZO pokriva iznos od 500 KM, a Edin je sam prikupio 1.000 KM. Kako on i supruga žive u Tuzli od jedne plate i Edinove invalidnine od 180 KM, nisu u stanju prikupiti ostatak sredstava.

Najpoznatiji autolimar u Bosni i Hercegovini odlučio je prodati jedan od svojih automobila kako bi pomogao Edinu i njegovoj porodici. Na prodaju je Opet Kadet a sav novac od prodaje ide čovjeku direktno u ruke.

Početna cijena je 2.500 KM

“Evo raja ko želi da pomognemo našem sugrađaninu. Da može normalno da hoda akobogda. Tako mi Allaha, On mi je svjedok, sav novac od prodaje Kadetta ide direktno čovjek u ruke.

Ja ću lično da mu odnesem i da mu dam. Eto ko želi super autić, sav novac ću odnijeti za Tuzlu. Bujrum, ko želi da pomognemo, ja sam za. Cijena auta je 2.500 KM i 83-godište je.” – izjavio je Asim Vranac poznatiji kao Tica.

Vezani članci

Visočanin oduševio potezom: Prodao auto kako bi sakupio novac za protezu djevojci iz Sarajeva

Visokoin.com

Asim Vranac Tica: “Ko god je nešto pravio on je sam sa sobom pričao, i to je najbolji razgovor”

Visokoin.com