Nakon najgoreg starta u historiji kluba, smijenjen trener koji je doveo bh. reprezentativca

Klub prolazi najgori period u historiji, a revolucija koja je započeta ovog ljeta zasad se pokazala historijskim promašajem kluba.

Amsterdamski Ajax, najveći nizozemski klub i jedan od velikana Lige prvaka, zvanično je smijenio trenera Mauricea Steijna, nakon najlošijeg starta u historiji kluba.

Ajax ima pet bodova i nalazi se na pretposljednjem mjestu Eredivisie, a cijenu je platio trener Steijn, kojeg je u klub ovog ljeta doveo novi sportski direktor Sven Mislintat.

Ajax je potrošio preko sto miliona eura, od toga osam miliona eura na reprezentativca BiH Benjamina Tahirovića, a Mislintat je od početka bio pod pritiskom Ajaxovih tradicionalista, kojima se nije sviđalo na koji način gradi ekipu, jer je zanemario sve ono što je Ajax činilo boljim od drugih klubova.

Mislintat je također doveo i Bornu Sosu, zbog čega je optužen za sukob interesa, pošto je Sosa malo prije prelaska u amsterdamski klub potpisao ugovor sa menadžerskom agencijom u kojoj Mislintat ima udio. Zasad nije poznato kako će se dalje odvijati situacija u Ajaxu, niti da li će status Tahirovića i drugih pojačanja od ovog ljeta biti ugrožen, prenosi Oslobođenje.