Nakon naselja Gorani i Grajani u MZ Buci asfaltirana i nova dionica u naselju Stuparići

Građevinska sezona i infrastrukturni radovi izuzetno su pojačani na teritoriji MZ Buci gdje iz dana u dan svjedočimo novim asfaltnim dionicama. Upravo završena u Stuparićima, duga je 305 metara sa asfaltom širine tri metra i ugrađenim ivičnjacima. Vrijednost radova 65. 602 maraka. Sa asfaltiranjem u Goranima i Grajanima dostigla se vrijednost od 196.000 maraka.

U vrijeme finiširanja radova na bankinama razgovarali smo sa najstarijim stanovnikom Stuparića Ševkom Smajlovićem koji nije krio zadovoljstvo radovima uz pohvale gradonačelniku Mirzi Ganiću i saradnicima koji često obilaze mještane i koordiniraju radove.

Pohvalio je i pažnju predsjednika Savjeta MZ Semira Bekrića koji je također naglasio kvalitetnu saradnju MZ mještana i Gradske uprave, a onda rezimirao nedavno urađene asfaltne radove uz najavu novih projekata na Zbilju, prema Pješevici i asfaltiranje još par makadamskih puteva.

U narednom periodu prema Bekrićevim riječima radiće se i na odvodnji oborinskih voda koje prave problem nakon velikih kiša.

U podružnici Gorani pokušaće se pojačati vodosnabdijevanje u saradnji sa JKP “Visoko”.

Agilni predsjednik pohvalio je i GU koje se brine o ispravnosti gradske rasvjete na tom kraju uz naglašavanje brzih zamjena pregorjelih sijalica.

Slijedi i farbanje ograda mostova uz jedan radni moto MZ koji glasi:” Sve što se napravi mora se i održavati na dobrobit svih mještana.”