Napustila fakultet i počela raditi zanatski posao: Sada zarađuje 185.000 eura godišnje

Kako je izjavila za Journal, želi da njezina tvrtka zna da je pouzdana zaposlenica, a smanjenje radnih sati značilo bi i manje sadržaja za njezine društvene mreže

Lexi Abreu, 27-godišnja električarka, zarađuje 185 000 eura godišnje, no nije njen poslodavac taj koji joj isplaćuje te velike iznose. Nakon što je diplomirala s predmedicinskim studijem 2019. godine, mnogi su očekivali da će se zaposliti u nauci ili zdravstvu. Međutim, Lexi je otkrila da je njezin pravi poziv nešto sasvim drugo.

Tokom studija, Lexi je radila u bolnici, ali ubrzo je shvatila da taj posao nije za nju. “Mrzila sam to,” izjavila je za Business Insider. “Pomislila sam… ‘Nisam osoba za rad s ljudima. Nisam stvorena za ovo‘.” Umjesto toga, odlučila je postati električarka, zanimanje koje je započela kroz pripravnički staž još 2015. godine.

“Posao električara iznimno je nagrađujući. Na kraju posla, uključite struju i vidite cijeli sustav kako radi pred vama,” objasnila je Lexi. “Za razliku od uredskog posla gdje svaki dan idete u istu zgradu, ja radim na različitim mjestima svaki dan. Doživljavam različite stvari i susrećem različite ljude svaki dan.”