NEPOZNATI LOPOV OBIO FRANJEVAČKI SAMOSTAN U VISOKOM I UZEO NOVAC

U posljednje vrijeme, zajednica se suočava s rastućim problemom provala u vjerske objekte, stvarajući ozračje nelagode i zabrinutosti među vjernicima. Nepoznati lopovi, čini se, ciljaju crkve, džamije i druge vjerske institucije, ostavljajući za sobom trag krađa i devastacije.

Lopovima ništa sveto nije

Tokom ponedjeljka prijavljeno je MUP-u ZDK da je nepoznato lice u periodu od ponedjeljka do petka izvršilo krivično djelo “Krađa” i ukrao određen iznos novca u valutama EURO i KM.

O svemu je obaviještena i policija koja traga za počiniteljima.

Dana 15.01.2024. godine, u 10,00 sati, u prostorije Policijske stanice Visoko obratilo se lice R.F. iz Visokog, Gvardijan Franjevačkog samostana Visoko, te prijavio da je u ulici Franjevačka, iz prostorija u kojima boravi, u vremenskom periodu od 08.01. do 12.01 2024. godine, od strane nepoznatog lica izvršeno krivično djelo “Krađa” novca u određenom iznosu u valutama euro i konvertibilna marka.

Policijski službenici Policijske stanice Visoko izašli su na lice mjesta, te preduzimaju mjere i radnje na otkrivanju počinioca navedenog krivičnog djela.