Nermin Kadrić: Gradonačelnice progovorite za promjenu istinu, i prestanite sa blaćenjem moga imena

Gradonačelnica Babić u intervju za RTV Visoko, inače svoj privatni javni servisi koji se finansira novcem poreznih obveznika svih Visočana, u dijelu gdje govori o sportu u Visokom, a koji me se lično tiče kao bivšeg predsjednika Upravnog odbora NK Bosna, iznijela je niz netačnih tvrdnji na koje želim reagovati.

Prije svega se to odnosi na konstataciju da su bivši sazivi Upravnih odbora nogometnog i rukometnog kluba Bosna, ostavili samo dugove i to oko pola miliona konvertibilnih maraka. Kao bivši predsjednik UO NK „Bosna Visoko“, moram naglasiti da je usvojen finansijski izvještaj koji sam podnio nakon obnašanja funkcije predsjednika UO, a u kojem piše da nije ostavljen nikakav dug i da je iza tog saziva UO ostala uređena infrastruktura na stadionu.

Kada smo kod infrastrukture, gospođa Babić tvrdi da je gradska vlast dužna osigurati istu kada su u pitanju sportski objekti, ali zaboravlja reći da je kompanija BIOS, čiji sam vlasnik, zajedno sa svojim poslovnim partnerima u infrastrukturu stadiona Luke uložila negdje oko pola miliona konvertibilnih maraka i da su ta ulaganja bila itekako vidljiva na samom stadionu.

Također, gradonačelnica na zalasku svog mandata, kaže da Grad kao institucija ne utiče na imenovanje sportskih radnika i da to čine isključivo Udruženja građana, kao i da je tu veoma važan entuzijazam pojedinaca. Moram upoznati javnost da je meni upravo sa nivoa gradske vlasti napisana ostavka na mjesto predsjednika UO NK „Bosna“, čime je ista itekako utjecala na imenovanje sportskih radnika, a dokaz za ovu tvrdnju je činjenica da je na pomenutoj ostavci napisana pogrešna adresa na kojoj živim. Da sam tu ostavku pisao sam, valjda bi znao koja je tačna adresa na kojoj živim.

Za sve pomenuto imam i pismene dokaze i u svakom trenutku ih mogu prezentirati javnosti, koju ovim putem želim upoznati sa svim navedenim i tako demantovati navode iz tzv. intervjua, a zapravo monologa o kultu ličnosti koji je svrha sam sebi i koji je sramota za ozbiljno novinarstvo te poručuti: Gradonačelnice progovorite za promjenu istinu i prestanite sa blaćenjem moga imena
i imena moje firme!

S poštovanjem,
Nermin Kadrić