Nevjerovatan slučaj u centru grada: Sarajliji iz dvorišta ukrali – drvo!

UMJESTO JAVORA – RUPA

Nevjerovatan slučaj dogodio se sinoć u sarajevskom naselju Marijin Dvor – Crni Vrh. Nakon što je ujutro ustao i pogledao u dvorište, jedan od stanara u ulici Avde Jabučice primijetio je prizor koji ga je zaprepastio. Naime, iz dvorišta mu je ukradeno ni manje ni više, nego drvo!

– Sinoć nam je iz dvorišta ukradeno drvo. Crveni ukrasni javor koji smo 15 godina njegovali. Naš mali doprinos uređenom prostoru i normalnom okruženju za kojim kao društvo vapimo. Žao mi je drveta kao i društva u kojem živimo. Iskreno se nadam na će drvo preživjeti i da će se društvo u kojem živimo promijeniti nabolje – napisao je ogorčeni Sarajlija na društvenim mežama.

Sudeći po fotografijama, lopovi su očito sa sobom imali sav potrebni alat i dobru fizičku kondiciju, obzirom da je iskopana velika rupa kako bi se drvo u cjelosti izvadilo iz zemlje i odnijelo.

Za DEPO Portal vlasnik je ispričao da im je nedavno iz dvorišta ukraden i nov baštenski namještaj, pa su sve vrijednije stvari odlučili držati pod ključem. Kako kaže, nisu se nadali da će i drveće postati meta lopova.

Slučaj je prijavljen policiji, ali naš sagovornik ističe da se ne nada da će počinilac biti pronađen.