Nezaboravno druženje mališana sa Džumijem, Amelom i Mirzom

BH Telecom Sportske igre mladih ove godine slave peti rođendan. Igre su u prethodnih pet godina zajedno sa Ambasadorima, partnerima, prijateljima, medijima te uz podršku USAID-a, okupile preko 130 hiljada djece iz svih dijelova BiH. Sarajevo je do sada ugostilo 7 hiljada finalista gdje im se na terenima pridružilo preko 400 hiljada gledalaca. Igre su samim tim postale jedan od najposjećenijih amaterskih sportskih događaja u našoj zemlji.

Kao uvertira Finalnog takmičenja Igara, koje će u Sarajevu ugostiti 1.800 djevojčica i dječaka iz 28 bh. gradova od 18. do 22. augusta, vrhunski bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur, pozvao je na druženje Amela Tuku i Mirzu Teletovića. Oni su sa prijateljima i slučajnim prolaznicima igrali tenis, košarku, igru između dvije vatre, dok su neki imali priliku trčati sa Amelom Tukom.

Domaćin druženja, Damir Džumhur i predstavnik UNICEF-a Aman Abulaban otvorili su druženje na teniskom terenu gdje su odmjerili snage sa Amelom Tukom i Mirzom Teletovićem, a nakon toga i sa djecom iz publike.

Ulogu komentatora utakmica preuzela je regionalna muzička zvijezda Amel Ćurić koji je Mirzu Teletovića izazvao na šut s parkinga.

Nakon tenisa druženja su se preselila na košarkaški teren, gdje je Mirza Teletović sa svojim gostom Denisom Agovićem, novim mladim Ambasadorom Igara, koji nas je naučio mnogim životnim lekcijama i pokazao da je sport mnogo više od pobjede, odigrao utakmicu sa Amelom Tukom i Damirom Džumhurom.

Odigrana je i igra”između dvije vatre”, igra koju smo svi igrali u djetinjstvu, a ujedno i igra koja je zaštitni znak Igara.

Najbrži čovjek na svijetu na kraju druženja pozvao je Mirzu Teletovića i Damira Džumhura na atletsku stazu gdje su im se pridružili brat i sestra Imran i Melika.

Bh. asovi su još jednom približili sport građanima BiH, posebno onim najmlađima, a sada sve finaliste Igara očekuje pet dana zabave, druženja i takmičenja u glavnom gradu naše države.