Nova pucnjava: Adnan zvani “Barki” ranio muškarca u lakat i koljeno, uhapšen je

Sinoć oko 21,00 sati tuzlanska policija je zaprimila prijavu da je istog dana oko 21,00 sati u Tuzli, u Ulici Husinske bune, ispred ugostiteljskog objekta, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane jednog lica (koje se nalazilo u društvu sa još jednim licem) prema S.D., rođen 1976.godine iz Lukavca, nakon čega su se oba lica udaljila sa mjesta događaja, saopćeno je iz MUP-a TK.

Tom prilikom, S.D. je zadobio lake tjelesne povrede, konstatovane u JZU UKC-a Tuzla, Klinika za ortopediju i traumatologiju. Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja o učesnicima navedenog događaja, koji su ubrzo pronađeni i privedeni u službene prostorije Uprave policije MUP TK-a, a radi se o E.S., rođen 1988.godine iz Tuzle i A.B., rođen 1985.godine iz Tuzle.

O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, po čijem nalogu je izvršen uviđaj od strane policijskih službenika Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla uz asistenciju policijskih službenika PU Tuzla – PS Zapad, kao i vještaka balističke struke.

Lica E.S. i A.B. su uhapšena, zbog postojanja osnova sumnje da se dovode u vezu sa učinjenjem krivičnog djela Ubistvo u pokušaju. U toku je poduzimanje daljnjih istražnih radnji, po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca, a nakon kriminalističke obrade, navedena lica će danas uz Izvještaj biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Kako javlja portal Crna hronika, uhapšen je Adnan Baraković zvani “Barki” koji je od ranije poznat policijskim službenicima po svojim kriminalnim radnjama. Prema nezvaničnim saznanjima, muškarac srednjih godina ranjen je u predjelu lakta i koljena.