Nova smrt na bh. cestama: Teška nesreća na magistralnom putu M-17 kod Jablanice, poginuo 20-godišnjak

Zbog saobraćajne nesreće otežano, jednom trakom, saobraća se na magistralnom putu M-17 u mjestu Donja Jablanica.

Informaciju o toj saobraćajnoj nesreći saopćio je Informativni centar Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Fena.

Kako je za medije ranije potvrđeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona do nesreće je došlo oko 16:15 sati, kad su se sudarili teretno motorno vozilo i osobno putničko vozilo.

 

– U putničkom vozilu nalazile su se dvije osobe koje su zadobile teške tjelesne povrede. Od posljedica povreda jedna osoba je nažalost preminula. Druga osoba je sa teškom povredama u Centru urgentne medicine Sveučilišne kliničke bolnice Mostar – rečeno je iz MUP-a HNK.

 

Kako saznaje Avaz, radi se o Eldinu Jamakoviću (20) iz Jablanice, čija smrt je, nedugo nakon nesreće, konstatirana u Domu zdravlja Jablanica.

 

Nesretni 20-godišnjak je upravljao automobilom Škoda Octavia, a koje je pod još nerazjašnjenim okolnostima podletjelo pod teretno motorno vozilo Mercedes i priključenim vozilom “Fluid” za čijim volanom je bio Sanel M. (45) iz Srebrenika.

 

U ovoj nesreći je teške tjelesne povrede opasne po život zadobila Irma P. (18) iz Buturović Polja, saputnica u automobilu Škoda Octavia.

 

Ona je kolima Hitne pomoći Doma zdravlja Jablanica prevezena u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar.