Novi “Passat B8” dolazi 2014. godine

Novo izdanje Passata nositi će interni naziv B8, te će zapravo biti osma verzija popualrne njemačke limuzine. ali, velika novost biti će upravo kroj koji više neće biti samo klasična limuzina i karavan, već će Passat kupce privlačiti i kao coupe, te kao kabriolet. Dolazi na posve novoj MQB platformi, na kojoj će se kasniji temeljiti i ostali veći modeli koncerna.

Tehnički gledano uz obnovljenu ponudu motora, novi će Passat još bolje pristajati jer je velika pažnja posvećena lakšoj karoseriji, što je direktno povezano s ekonomičnosti. Uz blago povećanje dimenzija, te još bolju iskoristivost očekuje se i do 75 kilograma lakša karoserija. Veća je pažnja posvećena i aerodinamičnosti, čime se Passat također približava vodećim u svom segmentu.

Ponuda motora počinje s 1,4 litrenim TSI strojem od 130 KS, a završava s dvolitrenim TSI-ijem od 250 KS. Dosta se očekuje i od TDI porodice koja će s biturbo tehnologijom dosezati do 204 KS. U pripremi su i hibridi koji kombiniraju benzinske i električne motore.

(VisokoIN)