Novi Pazar: Oteo djevojku radi neuzvraćene ljubavi, ubrzo uhapšen

Pripadnici Policijske uprave u Novom Pazaru uhapsili su tri osobe koje su osumnjičene da su u petak uvečer otele jednu djevojku u ovom gradu.

Otmica se desila u centru Novog Pazara u naselju Parice, a nepun sat kasnije djevojka i osumnjičeni su pronađeni zahvaljujući brzoj reakciji pripadnika Interventne jedinice, kako prenosi Infolid.

Ubrzo se ispostavilo da se iza svega krije neuzvraćena ljubav.

-Policiji je od strane građana oko 23 sata prijavljeno da nekoliko osoba nasilno pokušava da ubaci djevojku u automobil. Ona je zapomagala i vikala, pokušavajući da alarmira komšiluk. Osumnjičeni su uspeli da je ubace u vozilo i zatim su pobjegli.

Policija je odmah pokrenula akciju, angažovane su sve raspoložive snage.

U tom trenutku policija nije posjedovala mnogo informacija koje bi usmjerile istragu. Pokrivene su sve važne saobraćajnice, raskrsnice, izlazi iz grada… Nije prošlo ni sat vremena kada su policajci iz interventne jedinice, u mjestu Vučiniće primijetili sumnjivi automobil bez registarskih oznaka koji je bio parkiran pored putu, dok je u njemu bilo nekoliko osoba, kaže izvor za Infolid.

U automobilu su bile tri osumnjičene osobe i oteta djevojka koja je ispričala da je oteo muškarac koji je u nju zaljubljen.

– Muškarac iz Sjenice, zajedno sa svojim rođacima, došao je do Novog Pazara i parkirao se u blizini kuće u kojoj djevojka živi. Čekali su neko vrijeme da ona izađe i kada se to dogodilo, dvojica muškaraca i žena su je uvukli u vozilo i pobjegli. Osumnjičeni, koji je u djevojku zaljubljen, nije se mirio sa njenom odlukom da ne želi vezu sa njim, pa se odlučio na ovaj protuzakonit korak, kaže izvor iz istrage.

Protiv tri osobe policija će podnijeti krivične prijave zbog otmice. Privedeni su zadržani, određeno im je zadržavanje i biće saslušani kod nadležnog tužioca.