Nusret Suša novi je predsjednik Izvršnog odbora MIZ Visoko

U utorak 10. januara 2023. godine je u Visokom održana konstituirajuća sjednica novog saziva Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Visoko. Na ovoj sjednici je izabran novi predsjednik Izvršnog odbora MIZ Visoko gospodin Nusret Suša kome želimo uspješan rad. Dosadašnjem predsjedniku gospodinu Ugarak Đemilu koji je na ovoj dužnosti bio od 2006. godine su članovi IO odali priznanje na velikom doprinosu u radu Medžlisa IZ Visoko.

SUŠA NUSRET, novoizabrani Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Visoko.

Rođen je 23. septembra 1976. godine u Visokom. Oženjen je, otac troje djece. Završio je elektrotehničku školu u Kaknju i Medresu „Osman ef. Redžović“ u Velikom Čajnu, Visoko. Diplomirao je na Fakultetu Islamskih nauka i Arapskog jezika u Kairu 2004. godine.. Zaposlen kao rukovodilac finansija u “Suša Commerce” d.o.o. Visoko. Vijećnik u Općinskom vijeću Visoko u mandatu 2012/16. Predsjednik je Upravnog odbora JU „Centar za kulturu, sport i informisanje” Visoko. Član je Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Visoko od 2018. godine. Na konstituirajućoj sjednici novog saziva Izvršnog odbora Medžlisa IZ Visoko 10. januara 2023. godine je izabran za Predsjednika IO Medžlisa Islamske zajednice Visoko. Značajan je njegov doprinos u dosadašnjem radu Medžlisa i džemata Kološići-Dol.

Gospodinu Nusretu Suši, novoizabranom predsjedniku Medžlisa, čestitamo i želimo uspješan rad na novoj dužnosti.

UGARAK ĐEMIL, Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Visoko u periodu od 2006. do 2022. godine

Rođen je 02. aprila1957. Kute, općina Kupres. Oženjen je, otac troje djece. Gimnaziju je završio 1976.god. u Visokom a diplomirao 1984. godine na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Od 1978 godine zaposlen u Službi društvenog knjigovodstva (SDK-a) Visoko do 1989. godine kada napušta istu i formira preduzeće “Ugarak” d.o.o, koje radi do agresije na BiH. Bio je pripadnik Armije R BiH. Sa braćom 1996. godine osniva preduzeće „Ugarak produkt“ d.o.o. Visoko gdje radi na mjestu direktora do 2012. godine. Od 2012 godine je bio Ministar privrede u Ze-Do kantonu, određeni period, a poslije tog angažmana se vraća u firmu “Ugarak Produkt” d.o.o. Visoko gdje radi do penzionisanja.

Od 2006. godine obavlja funkciju predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Visoko. Na tom mjestu ostaje do januara 2023. godine. U svom angažmanu na tom mjestu je doprinio, zajedno sa članovima IO MIZ Visoko, da se realizuju mnogi projekti. Radio je na ekonomskoj stabilnosti Medžlisa IZ i unapređenju vakufske imovine te izgradnji vakufskih objekata. Vakif je mnogih vjerskih objekata, džamija i mesdžida a posebno ističemo Islamski centar u Hanovima,koji je realizirao sa grupom prijatelja, privrednika i vrijednih džematlija. Centar osim džamije posjeduje obdanište, nekoliko poslovnih prostora, prostorije za omladinu, čitaonicu, učionicu itd…)

Moto gospodina Ugarka je ”Pokrenimo ekonomiju u BiH jer je to izvor svih problema u državi. To mogu samo sposobni, hrabri, nekorumpirani i obrazovani ljudi. Zaposlimo našu omladinu, to je ključ uspjeha”.

Medžlis Islamske zajednice Visoko se zahvaljuje gospodinu Đemilu Ugarak na nemjerivom doprinosu u radu Islamske zajednice. Molimo Allaha dž.š. da mu da zdravlja i da ga nagradi obilatom nagradom za sve hajrate, dobra djela za dobrobit Zajednice.

FB: Medzlis Islamske zajednice Visoko