OBILJEŽENA GODIŠNJICA POGIBIJE RATNIH HEROJA ZIJADA AHMIĆA I UZEIRA AHMIĆA

U organizaciji Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja (UDNRP) Grada Visokog, obilježena je 30. godišnjica pogibije Zijada Ahmića i 29. godišnjica pogibije Uzeira Ahmića, ratnih heroja – dobitnika najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan”.

Nakon okupljanja na Centralnom spomen obilježju šehida i poginulih boraca Grada Visokog, upriličeni su obilazak i polaganje cvijeća na Spomen obilježju u Holićima uz odavanje počasti svim šehidima i civilnim žrtvama rata iz ovog dijela Visokog.

Počast herojima odali su članovi Koordinacionog odbora visočkih boračkih udruženja i organizacija, predstavnici Grada Visokog predvođeni gradonačelnikom Mirzom Ganićem te brojna rodbina i prijatelji.

Uslijedio je i obilazak mezarja uz univerzalnu i jedinstvenu poruku da je: Čuvanje kulture i sjećanja na najhrabrije sinove naše domovine, koji su dali ono najvrijednije, svoj život, za njenu slobodu, nezavisnost i opstojnost, trajna obaveza svih nas, a pogotovo mlađih naraštaja, koji moraju njegovati kontinuirano sjećanje na iskonske ratne heroje, koji su našu domovinu odbranili od agresije!