Od 1. juna počinje sezona na Panonskim jezerima, ove godine su nove cijene

Prvi kupači će već od subote 1. juna moći uživati na kušalištu u centru grada.

-U završnim smo pripremama. U naredna tri dana ćemo urediti plaže, postavka plažnog mobilijara. Ono što je najvažnije dobit ćemo Certifikat za kvalitet naše vode od Zavoda za javno zdravstvo, tako da su se stekli svi uslovi da možemo krenuti sa sezonom prvog juna, naveo je za RTV Slon Maid Porobić, direktor JKP Panonika Tuzla.

Koncert Gorana Karana
Stoga se, kažu iz Uprave nadaju da će ova sezona nadmašiti prethodnu kada su u pitanju posjete.

Posebno, jer pored već tradicionalnih sadržaja kako kulturnog tako i zabavnog karaktera, osigurali su dodatne pogodnosti a cijene ulaznica ostale su iste.

„ Uveli smo porodične ulaznice, podigli smo prag besplatnog ulaza za najmlađe do četiri godine, uveli smo jednu kategoriju djece od 4 do 14 godina sa nižom cijenom i na taj način želimo da omogućimo što jeftiniji boravak našim gostima na Panonici“, istakao je Maid Porobić, direktor JKP Panonika Tuzla.

Svečano otvaranje planirano je za 15, juni koncertom Gorana Karana.

Nove cijene
Kako su proljetos naveli iz JKP Pannonica ove godine su uvedene određene novine kada su u pitanju ulaznice.

Cijena redovne ulaznice radnim danom iznosi 6,50 KM, a vikendom 8,50 KM, dok cijena ulaznice za povlaštene kategorije, u koje spadaju penzioneri, stariji od 65 godina, RVI, porodice poginulih boraca i šehida, invalidi više od 60 posto, iznosi četiri, odnosno pet KM vikendom, što je na nivou prošle godine.

Novina u odnosu na prošlu godinu su dječije ulaznice, koje sa sada odnose na djecu od četiri do 14 godina, koštaju četiri radnim danom, a 4,50 KM vikendom. Dakle, više nema posebnih ulaznica za djecu od dvije do sedam godina te đačkih za djecu od sedam do 14 godina, kao prošlih godina, a to znači da je ulazak za svu djecu mlađu od četiri godine besplatan.

Ove godine za razliku od proteklih godina bit će uvedene i porodične ulaznice. Porodična ulaznica radnim danom, za dvoje odraslih i jedno dijete do 14 godina iznosi 15 KM, za porodice s dvoje djece 19, a s troje djece do 14 godina 22 KM. Cijena tih ulaznica subotom i nedjeljom bit će nešto viša i to za roditelje s jednim djetetom 19,50 KM, roditelje s dvoje djece 23 KM, a roditelje s troje djece do 14 godina 27 KM.

Cijena redovnih poslijedpodnevnih ulaznica, koja se naplaćuje od 16.30 sati, radnim danima iznosi četiri, a vikendom pet KM. Poslijepodnevni ulaz za povlaštene kategorije radnim danima iznosi tri, a vikendom četiri marke, a za djecu su cijene radnima danima tri, vikendom 3,50 KM.