Od Gibonnija i Neleta do Bombay Štampe i Zostera: Objavljena lista izvođača za Nektar OK Fest 2023

Gibonni, Nakadia, dr. Nele Karajlić, Goran Bare & Majke, Konstrakta, Nick Curly, Oxia, Darko Rundek, Brkovi i mnogi drugi sjajni bendovi i izvođači zaduženi su za još jednu nezaboravnu OK avanturu na Tjentištu, koja nas očekuje od 14. do 16. jula.

Deveto po redu izdanje Nektar OK Festa donosi nam listu sjanih imena iz svijeta muzike koji će i ovoga puta priuštiti nezaboravan provod za mnogobrojnu publiku, koja u nacionalni park Sutjeska dolazi iz svih krajeva svijeta. Nektar OK Fest 2023 će tokom tri festivalska dana na isto toliko bina, biti epicentar naboljeg provoda, zabave i atmosfere u regionu.

Na miljenom stageu navjernije kampera koji je lociran u središtu OK kampa publika će umjesto u dosadašnja dva, uživati u tri dnevna nastupa.

Ovogodišnji festival ugostiće fantastična muzička imena, koja će biti zadužena da rasplešu i zagriju publiku tokom večeri, na svježem planinskom zraku. Ova odlična imena, već u samoj najavi garantuju nezaboravan provod, i tek jedan od razloga zašto posjetiti Tjentište i Nektar OK Fest i ove godine.

Dnevni koncerti na Tjentištu uvijek su posebni, nose posebnu energiju i bude posebnu emociju i kod publike, ali i izvođača. U dnevnom programu nas očekuju sjajni koncertu na summer stage-u kraj bazena. Za najneumornije OKfestovsce tu je OK After Party i nezaboravne žurke koje će trajati do najljepših svitanja na Tjentištu.

Ove godine očekuju nas poznata imena svjetske elektronske scene, među kojima su – Nakadia koja je jedna od najistaknutijih DJ-eva današnjice. Moćna djevojka sa Tajlanda koja je provocirala techno revoluciju kod kuće, a potom otišla u Berlin, na Ibicu i dalje. Ona je TOP artist koja svojom zaraznom energijom i besprekornim miksevima dominira plesnim podijima širom svijeta.

Nick Curly prije više od deset godina pojavio se na međunarodnoj sceni, i isto toliko dugo u samom je njenom vrhu. Njegov osnovni cilj ostao je isti, kao i kada je kao dječak od 9 godina počeo da svira klavijature: stvarati muziku koja povezuje ljude. Nastupit će i Oxia jedan od najcjenjenijih francuskih DJ-eva koji je preko 20 godina u ovom poslu i iza koga su brojne turneje koje je radio širom svijeta.

Odličan muzički program, netaknuta priroda, adrenalinski sadržaji, filmske projekcije, promocije knjiga, samo su dio razloga zašto i ove godine treba biti OK i u svom kalendaru rezervisati period od 14. do 16. jula za OK avanturu na Tjentištu.