Održana Izborna Skupština RK Bosna, novi predsjednik Emir Bešlagić

U ponedjeljak je u Visokom održana Izborna Skupština Rukometnog kluba Bosna na kojoj je verifikovan novi Upravni odbor kluba, kao i imenovan Nadzorni odbor. Jednoglasnom odlukom, razriješen je prethodni Upravni odbor te imenovan novi, koji će u naredne četiri godine predvoditi visočki klub. Umjesto dosadašnjeg predsjednika Adnana Delića, funkciju prvog čovjeka kluba obavljaće Emir Bešlagić, a preostali članovi Uprave će biti Irhad Avdagić, Amer Hindija, fra Stipo Alandžak i Adnan Delić.

Na Skupštini je jednoglasno imenovan i Nadzorni odbor kluba kojeg će činiti Elbis Rašidović, Nedžad Baković i Tarik Karavdić, a Nadzorni odbor će u narednom periodu nadgledati pravno-finansijske aktivnosti Uprave kluba. Također, došlo je i do manje promjene u sastavu delegata Skupštine kluba, pa su tako novi delegati Mustafa Ferzan, Faruk Vražić i Haris Džafić, a dosadašnji delegat Mirza Handžić više nema tu funkciju.

Prisutnim su se obratili i dosadašnji predsjednik Adnan Delić te novoizabrani predsjednik Emir Bešlagić, a zanimljivo je da bi u skorijoj budućnosti trebalo doći i do promjene u imenu klubu, tačnije klub bi trebao dobiti generalnog sponzora, pa će tako visočki rukometni klub nositi ime “Bosna Visoko Ekoenergija”.

U narednom videu možete poslušati izlaganja Adnana Delića i Emira Bešlagića.

Vezani članci

Nermin Alimanović, prvi Rom iz Visokog koji je obavio hadž u posljednjih 60 godina

VISOKOIN.COM

VISOKO: Pertačani očistili ribarsku plažu na rijeci Fojnici

VISOKOIN.COM

Danas sunčano vrijeme, temperature i do 32 stepena

VISOKOIN.COM

Svečana promocija maturanata Franjevačke klasične gimnazije

VISOKOIN.COM

Pune ruke posla za Tužilaštvo ZDK / U porodičnoj kući u Visokom psihički i fizički zlostavljao oca, majku i sestru

VISOKOIN.COM

Belmin Zukan: Visokom je potrebno kulturom i sportom bogato ljeto!!

VISOKOIN.COM