Održana Izborna Skupština RK Bosna, novi predsjednik Emir Bešlagić

U ponedjeljak je u Visokom održana Izborna Skupština Rukometnog kluba Bosna na kojoj je verifikovan novi Upravni odbor kluba, kao i imenovan Nadzorni odbor. Jednoglasnom odlukom, razriješen je prethodni Upravni odbor te imenovan novi, koji će u naredne četiri godine predvoditi visočki klub. Umjesto dosadašnjeg predsjednika Adnana Delića, funkciju prvog čovjeka kluba obavljaće Emir Bešlagić, a preostali članovi Uprave će biti Irhad Avdagić, Amer Hindija, fra Stipo Alandžak i Adnan Delić.

Na Skupštini je jednoglasno imenovan i Nadzorni odbor kluba kojeg će činiti Elbis Rašidović, Nedžad Baković i Tarik Karavdić, a Nadzorni odbor će u narednom periodu nadgledati pravno-finansijske aktivnosti Uprave kluba. Također, došlo je i do manje promjene u sastavu delegata Skupštine kluba, pa su tako novi delegati Mustafa Ferzan, Faruk Vražić i Haris Džafić, a dosadašnji delegat Mirza Handžić više nema tu funkciju.

Prisutnim su se obratili i dosadašnji predsjednik Adnan Delić te novoizabrani predsjednik Emir Bešlagić, a zanimljivo je da bi u skorijoj budućnosti trebalo doći i do promjene u imenu klubu, tačnije klub bi trebao dobiti generalnog sponzora, pa će tako visočki rukometni klub nositi ime “Bosna Visoko Ekoenergija”.

U narednom videu možete poslušati izlaganja Adnana Delića i Emira Bešlagića.

Vezani članci

Svečana akademija povodom 20 godina KRG “Visoko”

Visokoin.com

Grad Visoko odobrio organizacijama civilnog društva i nevladinim organizacijama 115.000KM

Visokoin.com

Vlada ZDK finansira dva programa fokusirana na smanjenje nezaposlenosti

Visokoin.com

Asocijacija arhitekata u BiH podržala inicijativu za zatvaranje ulice Čaršijske u Visokom

Visokoin.com

Pronađen turista koji se izgubio na lokalitetu piramide Sunca

Visokoin.com

Visoko: U Hramu sv. Prokopija obilježen Veliki petak

Visokoin.com