11. Augusta 2022.

Održana press konferencija u povodu sajma „Jesen u Visokom“

Jučer je, 01.11.2016. godine u Općini Visoko gosp. Suada Koljenović, šef Odsjeka za privredu održala press konferenciju na kojoj je upoznala javnost o planu i programu ovogodišnjeg sajma „Jesen u Visokom“, a koji će se održati krajem ove sedmice. Gosp. Koljenović se javnosti obratila riječima:

„Općina Visoko organizuje dvanaesti po redu izložbeno – prodajni sajam poljoprivredno-prehrambenih proizvoda „Jesen u Visokom“ koji će se održati 4. i 5. novembra, 2016. godine u Kulturno – sportskom centru „Mladost“ Visoko. Pokrovitelj sajma je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ZDK, a sponzor sajma je Opšta poljoprivredno-prometna zadruga Bios Visoko. Ove godine, za razliku od prethodnih uveli smo neke novine, posebno kada je riječ o trajanju sajma i uređenju sajamskog prostora. Naime, sajam će trajati dva dana u terminu od:

Petak (04.11.2016), 10:00 – 20:00 h, KSC „Mladost“
Subota (05.11.2016.), 09:00 – 18:00 h, KSC „Mladost“

Bitno je napomenuti da je ove godine prijavljen veći broj učesnika u odnosu na prethodne godine. Broj učesnika prethodnih godina kretao se od 47-50, a ove godine se prijavilo 63 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine, što ukazuje da ćemo ove godine imati i veći i raznovrsniji sajam prehrambeno-poljoprivrednih proizvoda.

Prilikom otvaranja i tokom trajanja sajma bit će upriličen i kulturno-zabavni program u kojem će učešće imati Kulturno-umjetničko društvo „Visoko“, Klub ritmičke gimnastike „Visoko“, muzičar Muharem Osmanagić i plesna grupa „Zumba“.

Također edukativni program koji će pratiti Sajam ima određene novine. Naime, ove godine učešće i svoj štand će imati odjeljenje učenika Mješovite srednje škole „Hazim Šabanović“, zanimanje poljoprivredni tehničar, koji će u petak u 14:30 h u prostorijama MSŠ „Hazim Šabanović“ organizovati okrugli sto na temu „Unapređenje poljoprivredne proizvodnje i razvoj ruralnog turizma na području općine Visoko.

Isti dan u petak u 17:00 h bit će upriličeno predavanje „Plastenička proizvodnja“, predavač profesor Omer Kurtović u MSŠ „Hazim Šabanović“.

Za subotu, 05.11.2016. godine, predviđena je za učenike odjeljenja poljoprivrednih tehničara terenska nastava, i to obilazak Opšte poljoprivredne zadruge Bios Visoko i farme „Suša komerc“ d.o.o. Visoko. Za Sajam predviđeno je učešće Knjičkog kluba „Visoko“ kao i Udruženja uzgajivača ptica.U holu sajma predviđeni su štandovi sa rukotvorinama naših vrijednih žena.

Na osnovu izloženog naši posjetioci će imati priliku vidjeti raznovrsan program i štandove, te na ovaj način koristim priliku da pozovem stanovnike općine Visoko da posjete sajam „Jesen u Visokom“ i svojim prisustvom uljepšaju pripremljeni program.“

Press Općine Visoko