12. Augusta 2022.

OO ASDA Visoko: Brutalan napad i prijetnje Refiku Kurgašu prije radijske debate na RTV Visoko

ASDA kandidat za načelnika općine Visoko Refik Kurgaš danas je gostovao u radijskoj debati u programu JP RTV Visoko. OO ASDA Visoko želi da upozna javnost sa onim što nisu mogli da čuju za vrijeme trajanje emisije, a to je grubo kršenje pravila i ugrožavanje slobode i sigurnosti našeg kandidata koje se desilo prije same emisije.

Bez obzira na činjenicu da odnedavno prostorije JP RTV Visoko obezbjeđuje jedna zaštitarska kuća, desile su se nemile scene čiji su akteri bili najbliži članovi porodice aktuelne načelnice Amre Babić.

-Nalazio sam se u studiju sa Erminom Dlakićem (SDP) očekujući početak emisije. U tom trenutku su ušle dvije osobe koje su se predstavile kao Muhamed i Mirza. Prvo su se obratili Erminu Dlakiću da vodi računa šta će govoriti u debati protiv Amre Babić. Ermin se pravdao kao da u protekle dvije emisije nije rekao ništa loše, a zatim su se okrenuli prema meni i isto mi izgovorili podižući kažiprst značajno mi prijeteći. Tom prilikom su mi naglasili da prenesem “svom” Halimu, da je bilo dosta prljavih igara i da oni to neće tolerisati. Pitao sam ih da li to oni meni prijete i istovremeno sam izvadio telefon i nazvao policiju. Rekli su mi da ne prijete ,ali mi daju na znanje. Obzirom da ovo nije prva prijetnja gdje se od mene tražilo da odustanem od kandidature i podržim gospođu Amru Babić kako je počela kampanja, shvatio sam ih ozbiljno i vrlo sam zabrinut za sigurnost kako svoju, tako i ostalih kandidata za Općinsko vijeće Visoko.”

S pravom pitamo odgovorne u JP RTV Visoko kako se mogao desiti ovakav propust i incident u kojem članovi porodice jednog od kandidata mogu slobodno ulaziti u njihove prostorije i prijetiti kandidatima, a zatim se pitamo i šta radi OSCE-a, a vezano za potpisivanje Sporazuma o fer i korektnoj kampanji ili zaista aktuelna načelnica javni sektor općine Visoko smatra svojim gruntom i privatnim vlasništvom, te ne bira sredstva da i u naredne četiri godine od Visokog pravi privatnu svojinu.

Nakon ovog incidenta nameće se objektivno pitanje da li i u kojoj mjeri pripadnici PU i PS Visoko mogu zaštiti i sve druge kandidate za Općinsko vijeće i kandidate za načelnika od ovakvih pojava.

Press služba OO ASDA Visoko

Vezani članci

U Visokom do 11.00 sati glasalo 22,1% birača

VISOKOIN.COM

Melina Halilović: Želim bolji život u svom gradu

VISOKOIN.COM

Mirela Mateša Bukva (SDA): Zato što više nećemo dopustiti da drugi preuzimaju naše zasluge, da završavaju ono što smo mi počeli i da prisvajaju projekte SDA!

VISOKOIN.COM

CIK BiH pozvala birače da provjere lokaciju svog biračkog mjesta

VISOKOIN.COM

Halim Zukić: Bit ću načelnik od koristi za sve građane Visokog

VISOKOIN.COM

Refik Kurgaš donirao 30.000KM i ispunio obećanje mještanima B. Mahale (VIDEO)

VISOKOIN.COM