Opresa – novi vizuelni identitet maloprodaje

Od druge polovice jula/srpnja 2012. godine, najveći maloprodajni lanac kioska i jedan od najvećih distributera štampe, duhanskih proizvoda i mobilnih nadopuna u Bosni i Hercegovini, Opresa, u maloprodaji će poslovati pod novim brendom – iNovine.

Prateći trendove savremene trgovine te prilagođavajući se potrebama i zahtjevima potrošača, kompanija Opresa, koja u Bosni i Hercegovini posluje već 60 godina te zapošljava 625 zaposlenika, 5. jula/srpnja predstavit će potrošačima novi vizuelni identitet. Tom prilikom u Sarajevu će biti predstavljen i prvi iz serije novih modernih kioska, nakon čega će uslijediti i otvaranja u drugim gradovima.

U novi vizuelni identitet i modernizaciju poslovanja u BiH uloženo je 4,1 miliona konvertibilnih maraka, završen je proces informatizacije kompletne prodajne mreže, a očekuju se i dodatna ulaganja u uvođenje novih usluga i edukaciju zaposlenika. Uvođenjem novog jedinstvenog brenda, iNovine, Opresa u BiH izgrađuje veću prepoznatljivost i atraktivnost prodajnog mjesta. Brzina i kvaliteta usluge značajna su pritom konkurentska prednost. Uz prilagođeni prodajni asortiman te stalno ulaganje u educiranje osoblja, aktivno se provodi tržišni pristup u kojem su savremeni kupac i njegove potrebe u centru pažnje.

Direktorica poslovne jedinice Maloprodaja u Opresi Ajla Alimanović ističe: “Izuzetno smo ponosni na novi, moderniji izgled naših prodajnih mjesta. Želja nam je da brend iNovine postane ono što naš novi slogan kaže – „Novo lice ulice“, odnosno prepoznatljivo mjesto gdje će naši klijenti moći dobiti kvalitetnu i brzu uslugu, kao i ugodno okruženje za kupovinu“.

Podsjetimo, Opresa, jedan od vodećih bosanskohercegovačkih distributera štampe, duhanskih proizvoda, mobilnih nadopuna i start paketa telekom operatera te ostalih proizvoda, u 97,1 postotnom je vlasništvu Adris grupe, a maloprodajna mreža kompanije u Bosni i Hercegovini uključuje 250 prodajnih mjesta.

(VisokoIN)