Optužen za premlaćivanje novinara u Brčkom

BRČKO – Potvrđena je optužnica protiv Bojana Radovanovića (41) koja ga tereti da je u Brčkom pretukao novinara i urednika Mirzu Derviševića, potvrđeno je iz brčanskog tužilaštva.

Radovanović se tereti da je 12. januara, oko 21.50 u Brčkom, u Ulici Miroslava Krleže, u ugostiteljskom objektu, nakon tri do četiri minute što je Dervišević ušao u objekat i stao za šank, bez ikakvog povoda naglo prišao Derviševiću, za kojeg je prethodno posumnjao da je novinar i urednik portala “Times.ba Brčko”.

“Na njega je Radovanović bio krajnje ljut i kivan zbog objavljenih tekstova na ovom portalu u smislu neregularnosti pri izgradnji zgrade u centru grada čiji je investitor i izvođač radova firma u kojoj je Radovanović suvlasnik”, navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, kada mu je Dervišević, na Radovanovićevo pitanje je li on ta osoba, to uljudno i potvrdio, optuženi mu je, imitirajući da mu pruža ruku radi upoznavanja, sasvim blizu prišao, te ga iznenada snažno sa dvije svoje otvorene šake udario istovremeno sa obje strane glave.

Potom ga je, kako se dodaje, sa obje ruke, uhvativši ga za garderobu, odvukao u uži hodnik odnosno predulaz u objekat, gdje je skučen prostor.

“Tu ga je oborio na pod, te nastavio da ga jače udara pesnicama u lice i glavu, te šutiranjem nogom. Dervišević nije pružao apsolutno nikakav otpor, već je samo rukama zaklonio lice, kako bi zaštitio nos i vilicu od pucanja kostiju, i same oči, pri čemu mu je Radovanović tokom udaranja, uputio prijetnje ‘Hajde, napiši još jednom takav tekst, ja ću te ubiti. Napiši još nešto, sljedeći put, j….. ti ja mater, samo još jednom, ubiću te, jesi li čuo!?’, nastavljajući i dalje da ga silovito udara”, navodi se u optužnici.

Nekako su ga, dodaje se, od novinara uspjela odvući druga prisutna lica u restoranu, a Dervišević je uspio izaći iz objekta, te odmah pozvati policiju.

Derviševiću je optuženi, kako ga terete, nanio više lakih povreda, te mu izazvao strah i uznemirenost, kako zbog naprasnog napada, tako i zbog ozbiljnih riječi da će ga ubiti zbog tekstova koje objavljuje kao novinar.

“A pogotovo je kod njega stvorio opravdan strah jer je prije nepunih pet mjeseci na njega iz čista mira, dok je bio sa majkom u gradu, izvršilo fizički napad maskirano lice i zadalo mu brojne povrede, te zbog bojazni za svoje dvoje maloljetne djece koja su takođe bila u Brčkom i starijih roditelja koji tu i žive”, navodi se u optužnici.