Osoba uhapšena u Zenici sumnjiči se da je oštetila pravno lice iz Hrvatske

Policijski službenici Federalne uprave policije su proveli operativnu akciju pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela „Teška krađa“ te su tom prilikom uhapšeni A.P. (1989) iz Zenice, te lice H.G. (1969) iz Zenice koje je nakon kriminalističke obrade pušteno na slobodu.
Postupajući po naredbi Općinskog suda u Zenici, policijski službenici Federalne uprave policije izvršili su pretres pokretne i nepokrene imovine koje pomenuto lice koristi, kojom prilikom su pronađeni mobilni telefonski aparati, SIM kartice, računovodstvena dokumentacija, elektronske evidencije, te drugi predmeti koji potiču iz krivičnog djela.

Lice se sumnjiči da je periodu između novembra 2021. godine i aprila 2022. godine predmete koji potiču iz izvršenja krivičnog djela „Teška krađa“ počinjenog na štetu pravnog lica iz Republike Hrvatske, zadržao, te je iste u okviru djelatnosti koju obavlja kao odgovorna osoba i vlasnik društva za trgovinu i usluge, stavio u promet, sa namjerom da iste proda, a s ciljem da ostvari protivpravnu imovinsku koristu.

Lice lišeno slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopćeno je iz FUP-a.