Osumnjičeni za ubistvo male Danke u potpunosti negirao izvršenje krivičnog djela: ‘Nisam je ni vidio tog dana!’

Srđan Janković, jedan od osumnjičenih za ubistvo djevojčice Danke Ilić u Banjskom polju, saslušan je danas pred Višim javnim tužilaštvom u Zaječaru i on je tom prilikom rekao da uopšte nije vidio djevojčicu tog kobnog dana.

Janković je skoro dva mjeseca ćutao i odbijao da govori, a prošle sedmice je, kako su prenijeli beogradski mediji, poručio preko svog advokata da želi da iznese svoju odbranu.

„Saslušanje je završeno. Srđan Janković je negirao izvršenje krivičnog djela. On je čak i rekao da uopšte nije video devojčicu kobnog dana“, rečeno je za Novu iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru.

Devojčica Danka Ilić nestala je krajem marta ove godine u Banjskom polju kod Bora. Nakon opsežene potrage i istrage, ministar Gašić i predsjednik Aleksandar Vučić saopštili su da je djevojčica ubijena i da su dvojica radnika JKP „Vodovod“ u potpunosti priznali da su ubili djevojčicu, a njeno tijelo zakopali na nepoznatu lokaciju.

Malena Danka neposredno prije nestanka došla sa svojom majkom i mlađim bratom na imanje u Banjskom polju, koje je u bilo u vlasništu porodice majke djevojčice. Prema dosadašnjim informacijama, djevojčica je izašla iz dvorišta dok je njena majka davala vodu mlađem bratu. Ubrzo nakon toga, na nju su kolima naletili Dejan Dragijević i Srđan Janković koji su tog dana bili na radnom zadatku u ovom mjestu kod Bora.

Djevojčica je od udarca ostala bez svesti, a njih dvojica su je ubacili u svoj automobil, ubili i zakopali na deponiju. Odatle je Dragijević njeno tijelo prebacivao na nepoznate lokacije. Preko 500 uzoraka uzeto je iz automobila, a oni koji su do sada vještačeni nisu pokazivali prisustvo DNK ubijene djevojčice, prenosi Nova.rs.

Kako je ranije pisano, trenutno je na Biološkom fakultetu u Beogradu ispitivanje dlake pronađene u vozilu, ali je problem što nema korijen, pa će biti jako teško izvući DNK trag iz nje, objasnili su iz Višeg javnog tužilaštva ranije.

Brojne kontroverze prate ovaj slučaj od samog početka, a pripadnici policije u Boru ubili su možda jednog od ključnih svjedoka u ovom slučaju. Brat osumnjičenog Dejana Dragijevića, Dalibor, za kog se pretpostavljalo da je pomagao u premiještanju tijela. On je brutalno pretučen u policijskoj stanici u kojoj je bio u pritvoru, a od zadobijenih povreda preminuo je. Obdukcija koja je obaljena u Beogradu potvrdila je da je muškarac umro od zadobijenih povreda, iako je MUP prethodno saopštio da je preminuo iznenada u stanici.