11. Augusta 2022.

Ozvaničena saradnja između FK Sarajevo i NK Bosna Visoko

Fudbalski klub Sarajevo i Nogometni klub Bosna Visoko, ozvaničili su danas saradnju u svečanom salonu “Svetozar Vujović”. Prisutnim medijima obratili su se Abdulah Ibraković, sportski direktor Sarajeva, te sportski direktor Bosne Mirza Laletović i član Upravnog odbora, Adis Hajlovac.

“Bilo je jako važno da našim igračima, koji izlaze iz omladinskog pogona pružimo priliku, da se takmiče u seniorskoj konkurenciji. Na taj način možemo pomoći i Bosni da se vrati u Prvu ligu Federacije. Ono što je nama jako značajno, jeste da ljudi iz Visokog imaju mnogo razumijevanja za ovaj projekat”, rekao je Ibraković.

“Nama je drago što smo dobili priliku sarađivati sa najorganizovanijim klubom u Bosni i Hercegovini i cilj Bosne je da se vrati u Prvu ligu Federacije, a za dvije godine, zašto ne i u Premijer ligu Bosne i Hercegovine”, rekao je sportski direktor Bosne, Mirza Laletović.

“Naša saradnja je već zaživjela. Nekoliko mladih igrača Sarajeva se već nalazi u trenažnom procesu u Visokom. Bosna će se, ako Bog da, vratiti na mjesto koje joj pripada”, kazao je Hajlovac, član UO Bosne.

Vezani članci

NK Bosna: Nažalost nismo uspjeli ostvariti naš cilj

VISOKOIN.COM

Bosna ubjedljivo savladala Bratstvo

VISOKOIN.COM