Pao albanski narko boss, razotkrili ga mediji: “Ljudima sam rezao prste, a onda zaspao kao beba”

Albanski narko boss kojeg su razotkrili novinari konačno je u zatvoru, piše Daily Mail. Tiražni britanski tabloid naglašava kako je Selamet Mehmetaj, koji je sebe nazivao “Vragom”, dobio četiri i po godine zatvorske kazne nakon što je osuđen zbog upravljanja tvornicama kanabisa u kojima su radili ilegalni imigranti koji su širom Ujedinjenog Kraljevstva prodavali drogu vrijednu više miliona funti.

Policijska istraga protiv njega i njegovog brata Diora, kojeg su tužioci opisali kao njegovu desnu ruku, uslijedila je nakon što je Mehmetaj, kako piše Daily Mail, upravo njihovim reporterima na tajnom zadatku ponudio kupnju ogromne količine kanabisa vrhunske kvalitete.

– Tadašnji premijer Boris Džonson (Johnson) zatražio je policijsku akciju nakon što je tokom naše istrage 2021. godine narko boss – koji je svoje usluge oglašavao i na Instagramu – otkrio kako je jednom prilikom svom rivalu odsjekao prste zbog pokušaja prevare”, piše britanski tabloid.

Brzorastući biznis
U tekstu se tvrdi da je Mehmetaj i nakon njihove novinarske istrage nastavio voditi svoj ilegalan i brzorastući biznis: “Živio je kao playboy, a pojavljivao se i na albanskoj televiziji. U intervjuu u popularnoj emisiji Glamour Zone, u kojoj inače gostuju zvijezde balkanskog showbiznisa, voditelj je pijuckao pjenušac dok je nasmiješeni Mehmetaj besramno poricao bilo kakvu krivnju”.

Snimio je i rap videospot koji je objavljen na društvenim mrežama, a u kojemu se ruga reporterima Daily Maila pretvarajući se kako muči svog suparnika iz krim miljea.

Mehmetajev pad započeo je nakon što su ga reporteri Daily Maila, pretvarajući se da su dileri koji žele kupiti drogu na veliko – kontaktirali putem njegove Instagram stranice nazvane “Albanska krv”, na kojoj se hvalio svojim tvornicama kanabisa i objavljivao snimke u kojima svoje proizvode reklamira potencijalnim kupcima.

– Pristao se s nama naći u svojoj kući u sjevernom Londonu. Tamo nam je ispričao kako je novac od svog ilegalnog poslovanja trošio na luksuzan lifestyle koji uključuje kupnju Mercedesa vrijednog 50.000 funti, Audija RS7, kao i bolida Formule 3. Smiješkao se dok je opisivao kako je policiji promakla zaliha kokaina, kanabisa i metaka prilikom pretresa njegovog peterosobnog stana zato što su policajci, kako tvrdi, propustili prekopati jednu od soba. Nakon što nas je upozorio šta bi nam se moglo dogoditi ako ga prevarimo, opisao je detalje mučenja jednog od svojih klijenata koji mu je ostao dužan: Strpao sam ga u podrum, tukao tri puta dnevno, a onda sam mu odsjekao dva prsta. Nakon toga sam spavao kao beba. Nije me bilo briga – piše britanski tabloid.

Temeljita istraga
Nakon što su pročitali istraživačku priču, kako tvrdi Daily Mail, detektiv Deren Braunrig (Darren Brownrigg) i njegov kolega pokrenuli su temeljitu istragu koja je uključivala i dva mjeseca tajnog nadzora.

– Kada je policija konačno izvršila raciju u jednoj od njegovih tvornica u novembar 2022., policajci su mogli namirisati kanabis dok su se približavali. Unutra su zatekli Mehmetaja i Diora s dvojicom saradnika koji su klečali na koljenima i njegovali 90 biljaka kanabisa. Upad u drugu tvornicu nekoliko dana kasnije otkrio je još 50 biljaka … Ukupna ulična vrijednost nađene droge iznosila je oko 166.000 funti – piše Daily Mail.