Pjanić će sam odlučiti hoće li igrati protiv Grčke

Miralem Pjanić koji je povrijedio skočni zglob u utakmici protiv Genove se polako oporavlja i osjeća se mnogo bolje, a selektor naše reprezentacije Safet Sušić istakao je da će veznjak rimske Vučice sam odlučiti da li će u petak igrati protiv Grčke.

“Nisam ga ni pitao niti sam pričao pretjerano s njim vezano za nastup protiv Grčke, niti ću insistirati da nastupi. On je tek prije tri – četiri dana počeo normalno da hoda. Neće biti nikakvog pritiska na njega i on će sam odlučiti hoće li biti spreman za utakmicu”, rekao je selektor našeg nacionalnog tima.

Do utakmice su ostala još tri treninga. Selektor se osvrnuo i na teške terene kakvi su ovih dana uglavnih svi u našoj domovini.

“Nije nam ni prvi, a ni zadnji put da treniramo po ovakvim terenima. Obilazio sam i travnjake na Grbavici i na Koševu i mislim čak da je ovaj ovdje u Hrasnici u boljem stanju”, dodao je Sušić.

Popularni Pape bio je vidno raspoložen zbog činjenice da je Zvjezdan Misimović u jako dobroj formi.

“Mismović je u posljednjih 15 dana odigrao četiri veoma jake utakmice i to je ono što je za mene najvažnije”, kazao je Sušić.

(VisokoIN/SCsport)