“Plin poskupio, a Vlada KS spava zimski san” – Klub SDA: Pošto novac sada nije problem…

Prirodni gas je u Federaciji Bosne i Hercegovine poskupio za 3,9 posto, bez PDV-a, pa građani mogu očekivati uvećane račune za januar.

O tome se oglasio Klub SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, navodeći kako za to vrijeme Vlada KS-a spava “zimski san”.

– Sarajevo obara svjetske rekorde u zagađenosti zraka, a iz Vlade KS i nadležnog ministarstva stižu beskorisna upozorenja i proglašene epizode, kao da se ne radi o najbogatijem kantonu u Federaciji, poručuju.

U saopćenju dodaju i to da traže od skupštinske većine i Vlade KS da “prestanu ignorisati stvarnost, pretvarati se da problemi ne postoje, već da hitno reaguju na povećanje cijene gasa i neodložno vrate subvenciju za građane koji koriste plin za grijanje”.

– Iz Trojke kažu da su zaustavili tokove kojim se novac odlijevao u privatne i stranačke džepove. Pošto novac sada nije problem, Sporazum o subvencioniranju cijene gasa za potrošače u KS ne smije da čeka. Poslije loših poteza, neispunjenih obećanja, propalih subvencija, vrijeme je da vlast načini konkretan korak, zaštiti građane i omogući im da prodišu, navode u saopćenju iz Kluba SDA u Skupštini KS.