Počele pripreme bh. fudbalera

udbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je pripreme za predstojeće utakmice s Portugalom u dodatnim kvalifikacijama za EP 2012. u Poljskoj i Ukrajini. Selektoru Safetu Sušiću na prvoj prozivci na Ilidži odazvali su se svi igrači. Sušića raduje dobra forma bh. reprezentativaca, posebno napadača Džeke i Ibiševića.

Kazao je da se najviše pribojava žutih kartona koji bi mogli oslabiti ekipu u revanšu u Lisabonu.

“Bit ćemo oslabljeni u prvoj utakmici, ali se nadam da neće biti novih žutih kartona koji bi nas dodatno oslabili u drugom meču. Nadam se da ćemo u drugoj utakmici biti kompletni, bez obzira što imamo deset igrača sa žutim kartonom”, kazao je selektor bh. tima.

Reprezentacija BiH će umjesto prvog treninga večeras u 18 sati na “Grbavici” odigrati prijateljski meč sa Željezničarom koji slavi 90. godišnjicu.

U srijedu i četrtak ekipa će trenirati u Hrasnici.

Kada je u pitanju selekcija Portugala, njihov dolazak u Zenicu očekuje se u srijedu, a u četvrtak će obaviti trening na stadionu “Bilino Polje”.

Selektor Paulo Bento u predstojećim mečevima neće moći da računa na povrijeđene Dannyja i Silvija, umjesto kojih je pozvao Vierinhu i Eliseua.

Susret BiH – Portugal na rasporedu je u petak u 20 sati na stadionu “Bilino Polje” u Zenici, a meč će suditi Englez Howard Webb.

Uzvratni meč bit će odigran 15. novembra u Lisabonu.

(VisokoIN/Fena)