Počinje EP u rukometu, Zmajevi danas jurišaju na Švedsku

Danas u Mađarskoj i Slovačkoj počinje Evropsko prvenstvo u rukometu na kojem će učestvovati i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Naša reprezentacija je smještena u izuzetno jaku grupu E sa prvim favoritom prvenstva Švedskom, Španijom i Češkom.
Susreti Zmajeva igraju se u slovačkoj Bratislavi, a prvi duel naša selekcija igra danas protiv Švedske.
“Željeli bismo zabilježiti prvu pobjedu u historiji na evropskim prvenstvima, to nam je jedan od ciljeva i bio bih veoma sretan da to i uspijemo uraditi“, rekao je selektor BiH Obrvan uoči početka prvenstva.

Susret počinje u 20:30 sati dana.

Dva dana kasnije od 18:00 sati je susret protiv Češke, a 17. januara, također u 18:00 sati, na rasporedu je posljednji susret E-grupe protiv Španije.

Podsjetimo, dobre vijesti su da su svi igrači negativni, što je sinoć potvrdio i Benjamin Burić.
“Svi smo negativni, pao je kamen sa srca. Sad se možemo posvetiti rukometu. Sutra nas očekuje ta utakmica protiv Švedske, favorita grupe. Nemamo šta izgubiti. To je jedna od najboljih selekcija Evrope, mi možemo samo da dobijemo. Ja lično, ali i ostali momci, jedva čekamo tu utakmicu da pokažemo šta smo treniral“, rekao je Burić.

Potom se obratio bh. navijačima.

“Poručio bih vam da nas pratite i uživate u rukometu, da ne gubite volju i želju za ovu reprezentaciju. Okrenite se drugim temama, bolje da gledamo sport nego da pričamo o politici i Covidu“, rekao je Burić.