Podolski se oglasio povodom odluke Ozila da napusti reprezentaciju

Njemački napadač Lukas Podolski je putem društvenih mreža komentarisao slučaj Mesuta Ozila, njemačkog nogometaša porijeklom iz Turske, koji je jučer saopćio da napušta reprezentaciju Njemačke.

Podolski je objavio fotografiju na kojoj proslavljaju osvajanje titule prvaka svijeta 2014. godine uz poruku da je to nezaboravan i fantastičan momenat.

“Noć koju nikada nećemo zaboraviti. Uvijek ćemo biti svjetski prvaci”, napisao je njemački nogometaš.

Dodao je i kako su zajedno ostvarili veoma značajne uspjehe, ali nekad i neuspjehe.

“Uglavnom smo zajedno pobjeđivali, ali nekada i nismo bili uspješni. U konačnici, to je nogomet. Uvijek je bilo fascinantno igrati s tobom. Prošli smo zajedno zabavne trenutke ispunjene grohotom. Siguran sam da ćemo ih i dalje dijeliti. Uvijek budi sretan i čuvaj pozitivan duh”, napisao je Podolski.

Njemački nogometaš turskog porijekla Mesut Ozil jučer je saopćio kako se oprostio od nogometne reprezentacije Njemačke.

Ozil je na društvenoj mreži napisao kako je odlučio okončati karijeru u reprezentaciji čiji je dres od 2009. obukao 92 puta i postigao 23 pogotka. S ‘elfom’ je 2014. godine osvojio Svjetsko prvenstvo, a 2010. reprezentacija je osvojila treće mjesto.

“Ne mogu predstavljati Njemačku na međunarodnom nivou dok se suočavam s rasizmom i nepoštovanjem. Dok sam nosio njemački dres, osjećao sam ponos i uzbuđenje, ali više to ne osjećam. Ova odluka je bila veoma teška jer sam se u potpunosti posvetio saigračima, trenerima i njemačkom narodu”, pojasnio je Ozil.