Podrška osobama sa Down sindromom u 5 gradova

“Velikim srcem do velikog dobitka” naziv je Podravkine akcije u BiH u sklopu koje ljubitelji Podravkinih juha mogu osvojiti vrijedne nagrade, a ujedno pružiti podršku uključivanju osoba s Down sindromom. Svi potrošači koji pošalju 5 praznih vrećica od 01.03. do 01.05. 2013. godine sudjeluju u nagradnoj igri i ujedno šalju srce u vrijednosti od 0,50 KM za podršku bh. udrugama koje svojim aktivnostima unaprjeđuju kvalitet života osoba Down sindromom.

Podravka BiH želi skupiti 20.000 srca od potrošača, koje će pretvoriti u novčani iznos od 10.000 KM i darovati udrugama u: Sarajevu, Mostaru, Banja Luci, Tuzli i Zenici.

„Cjelokupna akcija je samo mali znak pažnje za naše vjerne potrošače koji će biti naš partner u postizanju jednog plemenitog cilja. Ove udruge naporno rade da pomognu onima kojima je to najpotrebnije. Želja nam je iskazati našu podršku i zahvalnost u njihovim nastojanjima da naša zemlja, a posebice lokalne zajednice postanu bolje mjesto za život osoba sa Down sindromom“, istakla je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Novčani iznos u vrijednosti od po 2.000 KM nakon isteka akcije „Velikim srcem do velikog dobitka” bit će upućeni: Udruženju za pomoć osobama sa Down syndromom „Život sa Down syndromom“ iz Sarajeva, Udruzi za Down sindrom Mostar, Udruženju „Humanost“ iz Zenice, Ambulanti za Medicinsku Genetiku sa Genetičkim Savjetovalištem u okviru Klinike za Dječje bolesti u Tuzli i Udruženju „Svjetlice“ iz Banja Luke.

Sudjelujući u ovoj akciji i slanjem koverti sa po 5 praznih vrećica Podravka juha, potrošači mogu osvojiti ukupno 153 nagrade među kojima 1x 15.000 KM i 2x 2.000 KM na potroščakoj kartici Raiffeisen BANK te druge vrijedne nagrade.

Izvlačenje imena dobitnika održat će se 09. svibnja 2013., a imena dobitnika će biti objavljena 10.05. 2013. na web stranici Podravke BiH www.podravka.com, Fb Podravka BiH gdje su dostupni i detalji o nagradnoj igri.

(VisokoIN)