PODUZETNI TEŠNJACI ŠIRE BIZNIS: Velika akvizicija u Sarajevu, preuzimaju niz objekata

Iza grupacije stoji porodica Hrvić iz Tešnja

Kompanija AS Retail preuzela je objekte u Sarajevu u kojima je dosad poslovao maloprodajni lanac Megamarkt, saznaje BiznisInfo.ba. Na ovim lokacijama u buduće će se nalaziti marketi lanca Bazar.

AS Retail d.o.o. Sarajevo je maloprodajni trgovački lanac koji posluje pod okriljem AS Holdinga, velike poslovne grupacije sa sjedištem u Tešnju.

Za sebe kažu da su “prvi u potpunosti domaći trgovački lanac koji njeguje i poštuje tradicionalne standarde i kvalitete”. Trenutno posluju sa nizom objekata pod brendom Bazar koji se nalaze u Sarajevu, Mostaru, Kreševu, Srednjem…..

AS Holding je jedna od najvećih prehrambenih kompanija u BiH. U okviru ove grupacije posluju firme kao što su Klas, Vispak, Sprind, AC Food itd, a suvlasnici su i farmaceutskog diva Bosnalijeka.

Iza grupacije stoji porodica Hrvić iz Tešnja. Kroz lanac marketa Bazar sve snažnije su prisutni na maloprodajnom tržištu Bosne i Hercegovine.

Preuzimanjem lokacija Megamarkta u Sarajevu dodatno će osnažiti svoju poziciju na tržištu, naročito jer se radi o objektima na atraktivnim lokacijama na kojima živi veliki broj ljudi, poput Alipašinog polja ili Kovačića.