Pojačan intenzitet saobraćaja na graničnim prelazima

Na nekoliko graničnih prelaza bilježi jutros je pojačan intenzitet saobraćaja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na prelazima Hum, Deleuša, Izačić i Velika Kladuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz zemlje.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, a otvoren je granični prelaz Krstac (putni pravac Gacko-Nikšić).

Vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno, vožnju prilagode stanju i uslovima na putu, te na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle u kotlinama i duž riječnih tokova.

Velike gužve na graničnim prelazima u Srbiji zabilježene su i danas, pa vozači na prelazak srpsko-mađarske granice na Horgošu čekaju i po devet časova, dok se u Batrovcima, na granici sa Hrvatskom, čeka po sedam.

Nešto kraće se čeka na Preševu, gdje se vozači u prelasku granice između Srbije i Sjeverne Makedonije, u prosjeku zadržavaju po 90 minuta.

Zadržavanja na Gostunu, prelazu između Srbije i Crne Gore, traju do 30 minuta, a na Gradini, na izlazu iz Srbije prema Bugarskoj, do 40 minuta.

Procjenjuje se da će kroz Srbiju ovog vikenda proći oko 800.000 vozila.

Saobraćaj na većini saobraćajnica prema moru je srednje gust do povremeno pojačan, navedeno je iz Hrvatskog auto-kluba.

Na auto-putu A1 Zagreb – Split – Ploče na pojedinim dionicama vozi se otežano u kolonama u pokretu uz povremene zastoje.

Pojačan je priliv vozila kod naplatnih stanica Lučko u smjeru mora iz smjera Jankomira (A2), a kod stanica Demerje i Lučko u smjeru Zagreba nema dužih čekanja. Na A3 Bregana – Lipovac kolona ličnih i teretnih vozila kod graničnog prelaza Bajakovo u smjeru istoka duga je oko 10 kilometara.