Policija objavila detalje ubistva u Doboju: Kuma prijavila zločin, supruga ga počinila sa 19-godišnjakom

Osumnjičeni je odmah uhapšen, a ubrzo je utvrđeno da je supruga ubijenog pobjegla u Banju Luku, gdje je locirana i uhapšena

Nestanak Saše Kulišića, koji je brutalno ubijen na Preslici kod Doboja, prijavila je jučer oko 11.50 kuma žene Andree K. jer je vidjela da ona i muškarac izlaze iz kuće u Ulici Miloša Obilića i da su u kući vidljivi tragovi krvi u kući, rekao je na konferenciji za novinare Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj, piše RTRS.

– U prvi mah se mislilo da se radi o nasilju u porodici ili porodičnoj zajednici, te su djecu preuzeli radnici Centra za socijalni rad – rekao Radinković.

On je dodao da je jučer u 13.50 građanin prijavio da se na Preslici u šumi pronađeno tijelo kome su ruke bile vezane na leđima i špagom.

Pronađena u Banjoj Luci
Utvrđen je identitet žrtve da se radi o S.K. Policija je tokom istrage otkrila identitet osumnjičenih L.D. (19) i ženske osobe A.K.

Osumnjičeni je odmah uhapšen, a ubrzo je utvrđeno da je supruga ubijenog pobjegla u Banju Luku, gdje je locirana i uhapšena.

Radinković je rekao da su tokom istrage izvršeni pretresi u Petrovu odakle je osumnjičeni i lokacija u Doboju i utvrđeno da su ubice danima prije iznajmili auta u rentakar agencijama u Banjoj Luci i Doboju i detaljno isplanirali zločin.

Žrtva je kobnog dana prvo otrovana lijekovima, a zatim su tokom noći supruga žrtve i njen saučesnik upali u kuću.

Izboden pa vezan za drvo
– Žrtvu je prvo šakom udario L.D. nakon čega su ga vezali i ubacili u auto rentakar agencije i krenuli su prema izletištu. Ispred u autu je bio L.D. a iza njega u autu u kojem je bio vezan oštećeni vozila je njegova supruga – kaže Radinković.

Po dolasku na izletište, A K. je otvorila gepek i nožem po stomaku izbola supruga, a zatim su ga vezali za drvo.