Policija u Beogradu štitovima branila košarkaše Partizana od bijesnih navijača

Najvatreniji navijači Partizana Grobari bili su sinoć bijesni nakon nevjerovatnog domaćeg poraza njihovog tima od Bayerna rezultatom 79:78 u 26. kolu Eurolige i to tricom sekundu prije kraja utakmice.
Peti uzastopni poraz bi mogao skupo koštati beogradski tim te su sada zbog njega pali na tek 11. mjesto Eurolige sa skorom 12-14 i veoma teško će u baraž za nastavak takmičenja u nokaut fazi.

Međutim, utakmica će ostati upamćena po tome što su Grobari prvi put otkako se u klub vratio Željko Obradović izviždali igrače koji su pozvani na raport nakon što su ih odbili pozdraviti.

Kroz zvižduke i uvrede s tribina vođa navijača ih je preko megafona pitao “Čiji grb nosite, bre?!”, a košarkaše Partizana su za to vrijeme okružili pripadnici policije te ih branili štitovima.
Ipak, Partizanov igrač Mateusz Ponitka je uspio zaobići policijsku tampon zonu te se zamalo potukao s navijačem koji je upečatljiv zbog izgleda.

Ponitka se tom prilikom zaletio prema pripadniku Grobara kojem je čitava glava istetovirana, a vrijedi istaći da je i na tribinama počeo sukob među navijačima dok su igrači odlazili u svlačionicu.

Kritičari igrača su se potukli s onima koji su ih branili pa je nerede koji su u jednom trenutku izmakli kontroli umirila intervencija policije.