Potresna ispovijest kćerke žene koja je usmrtila supruga motornom pilom

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu u Srbiji uhapsili su Terezu Perić (46) koja je sinoć u porodičnoj kući u zrenjaninskom naselju Zeleno Polje motornom testerom isjekla supruga Srđana Perića na spavanju.

Tereza je supruga naočigled svoje maloletne ćerke (16) koja je objasnila kako se zločin dogodio.
“Mama je bila budna, a očuh je spavao u sobi pored. Ona je otišla u sobu i nožem ga je izbola. Očuh je jedva uspio da se probudi i ustane iz kreveta. Bio je krvav i krenuo je ka dnevnoj sobi. Tu ga je sačekala moja majka i počela da ga ubada nožem.

Uspio je da joj uzme nož iz ruke. Istrčala sam iz kuće. U jednom trenutku čula sam motornu testeru. Pozvala sam brata da zove policiju. Kucali smo na vrata i molili je da prestane. Na kraju nas je pustila da uđemo unutra. Vidjeli smo tijelo. Vidjela sam očuha bez noge“, ispričala je djevojčica koja je svedok zločina i dodala:
“Cijeli dan je ležao. Kada sam došla iz škole sjedila sam sa njim normalno. Kada je ona došla sa posla oko 16 sati ja sam zaspala, oko 21 sat, kada sam se probudila ona je to uradila.”
Prema njenim riječima, majka je najavljivala ubistvo.

“Prije par dana su imali veću svađu. Stalno su se svađali, ona je bila ljubomorna. Jako sam bila uplašena, tresla sam se, plakala, samo sam istrčala iz kuće. Stalno su imali rasprave, nije mogla da ga trpi”, ispričala je njena kćerka D.Lj.
Komšije su navele da suprug osumnjičene nije nigdje radio, te da su navodno živjeli od socijalne pomoći i Crvenog krsta.
Ispričali su za Novu.rs da su u šoku nakon što su kasno sinoć začuli sirene policije.

“Poznavala sam ih iz viđenja, jer sam se nedavno doselila ovdje. Zdravo, zdravo i toliko. Zaista ne znam šta se dogodilo, neki pričaju da je porodično nasilje i da je ženi sve prekipjelo”, rekla je mlađa ženska osoba.

Tijelo ubijenog je odneseno na obdukciju u Novi Sad, a policija je uviđaj obavljala dokasno sinoć, dok je Tereza uhapšena i određeno joj je zadržavanje do 48 sati u pritvoru nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedena Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

Konačan odgovor na to šta je bio motiv ubistva dat će nadležni nakon okončane istrage.