POZNAT IDENTITET DRUMSKOG RAZBOJNIKA: Na sjeveru BiH presretao automobile na cesti, blokirao im put, pa od vozača iznuđivao novac

Od ranije je poznat po činjenju krivičnih djela i privođen je zbog teških krađa, ali i izazivanja opće opasnosti.

Nakon prijave da su presretnuta dva auta u mjestu Donji Klakar te da su razbojnici uz prijetnju pištoljem oteli novac od dvojice taksista, policija je lišila slobode jednog Dervenćanina.

Uhapšen je Milan Strinić (36), koji je odranije poznat policiji, a za kojeg se sumnja da je vozeći Golf 6 presreo dva taksi vozila iz Banja Luke te je od vozača oteo novac.

Navodno je u prijavi navedeno da je s njim bila još jedna osoba i policija radi na identifikaciji te osobe.

Međutim, policijska saznanja ukazuju na to da je za volanom bio Strinić, koji je pratio banjalučke taksiste od Dervente i presreo ih na putu Bosanski Brod – Odžak.

Dokazi ukazuju da je osumnjičeni pretekao vozila, te stao ispred njih i kada su se zaustavili, on im je prišao i prijeteći pištoljem oteo pare te pobjegao.

Kako je potvrđeno, ukupno je oteo oko 600 KM.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Doboj, navodeći inicijale, razbojništvo je počinjeno u ponedjeljak uvečer, a uhapšeni je osumnjičen da je počinio razbojništvo.

“Policijskoj stanici Brod 22. januara oko 22.25 prijavljeno je da su presretnuta dva vozila koja su se kretala magistralnim putem Brod – Odžak, u mjestu Donji Klakar, od strane nepoznatih osoba koje su uz prijetnju pištoljem uzele novac od oštećenih osoba”, navedeno je u saopćenju.

Ističu da su pretresom M.S. kao i vozila i lokacija koje koristi na području Dervente pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela razbojništvo i ručna bomba.

Pretres je urađen na osnovu naredbe Okružnog suda Doboj, a osumnjičeni će uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Njemu se na teret stavljaju krivična djela razbojništvo i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Strinić je poznat po činjenju krivičnih djela i privođen je zbog teških krađa, ali i izazivanja opće opasnosti.